Elevii maghiari încep școala cu “Sarea-n bucate”, a Teatrului Gong

Sarea in bucate-Catalina DraghiciTeatrul Gong va susține, luni, 5 septembrie, în prima zi de școală pentru elevii maghiari, spectacolul “Sarea-n bucate”, la Micherechi (Békés, Ungaria). Evenimentul, sprijinit de ICR Budapestea, marchează Ziua Limbii Române.

 

„Sarea în bucate” este o adaptare după basmul cules de Petre Ispirescu, în regia Mihaelei Grigoraș. În producția teatrului sibian, lumea fantastică se întrepătrunde cu lumea reală cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie.

Din distribuția acestui spectacol fac parte actrițele Mihaela Grigoraș și Monica Baldea.

Același spectacol, în limba franceză și în limba engleză, a fost selecționat să reprezinte România în luna mai 2010 la cea de a XI-a ediție a Festivalului Cultural European de la Alger/Algeria, în luna octombrie 2010 la Kids Euro Festival de la Washington D.C/USA, în anul 2011, luna octombrie la Festivalului Internațional de Păpuși organizat la Baku/Azerbaidjan și, în luna noiembrie la EU Cultural Festival „Youth and children day” organizat în New Delhi/India.

 

Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, sâmbăta și duminica aceasta, de la ora 18:00 și, respectiv, de la ora 11:00, la Sibiu. Spectacolul are o durată de 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Turneul din Ungaria se derulează cu sprijin financiar din partea ICR Budapesta.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu