cine sunt cele mai probabile victime ale traficului de persoane

trafic de persoaneNumărul cazurilor de trafic de persoane este în creștere de la an la an, în pofida eforturilor de prevenire a acestui fenomen susținute de către guvern. În lunile de vară, în județul Sibiu, Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane–Centrul Regional Alba Iulia împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu şi Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu au implementat campania locală de prevenire a traficului de persoane „Poveşti din casa mea”.

 

Aceasta a urmărit prevenirea traficului de persoane în rândul categoriilor sociale cu un grad ridicat de vulnerabilitate, aflate în centrele de plasament, de zi sau alte tipuri de centre ale DGASPC Sibiu (minori şi adulţi, persoane cu dizabilităţi), dar şi pentru personalul din acestea. În total, au avut loc 16 activităţi de prevenire, la care au participat 452 beneficiari şi 95 de specialişti din Sibiu, Mediaş, Cisnădie, Tălmaciu, Dumbrăveni, Orlat, Agnita, Biertan și Turnu Roşu.

 

“Activităţile din cadrul campaniei au fost primite cu mult interes de către participanţi, iar informaţiile transmise au ţinut cont de vârsta, nivelul de înţelegere, impactul emoţional sau deficienţele participanţilor.

Beneficiarii centrelor, atât copiii, tinerii dar şi persoanele cu dizabilităţi au fost sensibilizaţi cu privire la implicaţiile traficului de persoane, au fost însuşite informaţii în vederea adoptării unui comportament preventiv, au fost purtate discuţii şi adresate numeroase întrebări de către participanţi”, se arată într-un comunicat emis de DGASPC.

 

6 sfaturi pentru a nu deveni victimă a traficului de persoane:

  • anunţă cu cine, unde şi cum pleci din ţară
  • nu da nimănui actele tale de identitate (cu excepţia poliţiştilor)
  • află numărul de telefon al Ambasadei României din ţara respectivă
  • NU te încrede doar în promisiuni verbale
  • Nu accepta ca procurarea documentelor de călătorie să fie făcută de o altă persoană
  • Refuză orice angajament care ar putea duce la şantajarea ta (plata unor servicii, a transportului, etc.)

Pentru informare sau sesizarea unor posibile situaţii de trafic, puteți apela help-line-ul ANITP: 0 800 800 678.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică