Se caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament din județul Sibiu

voluntariProgramul educațional „Ajungem MARI” caută voluntari care să petreacă timp educându-i prin joacă pe copiii din centrele de plasament din județul Sibiu.

Persoanele cu vârsta de peste 15 ani, cu sau fără experiență în voluntariat, sunt invitați să petreacă două ore pe săptămână cu acești copii pentru care prezența umană este deosebit de importantă. Perioada următorului modul de voluntariat este de șase luni.
Voluntarii le pot preda copiilor, prin joacă, orice doresc, la alegere: de la matematică și engleză, la muzică, teatru, arte plastice, astronomie sau educație civică.  Cei interesați se pot înscrie în proiect până pe 15 septembrie, completând formularul online disponibil pe pagina de internet a programului: http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/.
În județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, proiectul Ajungem Mari se derulează în prezent în cinci centre de plasament  (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu, Speranța), venind în sprijinul a circa 160 de copii și implicând 70 de  voluntari.
În plus față de timpul petrecut zilnic de voluntarii Ajungem Mari în centrele de plasament, pe toată perioada vacanței de vară, tinerii de la centre s-au bucurat de numeroasele activități organizate prin program: experimente cu săpun, susținute de Loredana Kaschovits de la Luthelo.ro, atelier de conectare cu sine prin pictură la Art&Fun, curs de educație juridică pentru copiii, organizat de Asociația Lider Just, tabără la Bușteni pentru un număr de 15 tineri, antrenamente gratuite la sala de sport Hard Workout Club Sibiu, cursuri de dans pentru 30 de copii, cu fondurile colectate prin Pedalăm pentru Viață, vizite la Zoo, plimbare cu bicicletele în Muzeul Satului Astra, vizită la Aeroportul Sibiu și drumeție montană organizată de Mountain Guide Sibiu.
În zece luni de la lansarea proiectului Ajungem Mari în Sibiu, au fost organizate și excursii la Păltiniș, ateliere de ciocolată și dulciuri raw vegane, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un atelier de bijuterii handmade, ieșiri la cinema și restaurant, vizite la expoziții și librării.
Mai mult, în urma spectacolului caritabil de magie organizat prin programul Ajungem Mari, 30 de copii au beneficiat de un total de 15 sesiuni de dezvoltare personală. Cursul caritabil de acordare a primului ajutor la bebeluși și copii “Fii salvatorul copilului tău!“ a strâns aproape 3.900 de lei pentru educația sanitară a tinerilor.
Iepurașul Secret le-a îndeplinit dorințelor unui număr de peste 250 de copii, iar campania „Carte dăruită, viață îmbogățită” a adus în centrele de plasament peste 1.000 de cărți pentru copii. În plus, „Ziua Carierei” le-a oferit copiilor orientare profesională și oportunitatea de a cunoaște meserii variate.
Mai multe detalii despre evoluția locală a programului și activitățile desfășurate de voluntari împreună cu copiii puteți afla de pe pagina locală de Facebook a proiectului: Ajungem MARI Sibiu.

Ultima oră