olarii se strâng cu mic cu mare în piața mare la sibiu. are loc ediția 50 a evenimentului

olari piata mareLa început de septembrie, de 50 de ani încoace, cei mai renumiți meșteri olari din țară se reunesc la Sibiu, în Piaţa Mare a oraşului. Ediția aniversară de anul acesta, cu numărul 50, a Târgului Olarilor va avea loc în zilele de 3 şi 4 septembrie, între orele 9.00-20.00. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele de olărit, îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, aniversează în acest an cea de-a 50 –a ediţie. Cu acest prilej, vor veni la Sibiu, de la meșterii care au participat încă de la primele ediţii până la tinerii învățăcei în arta olăritului. Publicul va putea urmări cum se transformă o bucată de lut într-un vas, în timpul demonstrațiilor oferite de meșteri și vor putea să își cumpere felurite și meșteșugite vase ceramice tradiționale sau inspirate din arta populară. De asemenea, pe parcursul celor două zile, artiști ceramişti vor îndruma copiii să își descopere talentul și dibăcia, să își dezvolte imaginația şi creativitatea, în cadrul unor ateliere de modelaj în lut şi pictat obiecte ceramice.olari 1

Ediția 2016 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea  Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

 

Ultima oră

Comentariul meu