angela merkel își face mea culpa, în privința crizei refugiaților

cancelarul angela merkel va merge miercuri la locul accidentului, unde se va întâlni cu președintele franței, francois holland și cu premierul spaniol manuel rahoy.

Angela Merkel, criticată în Germania și în alte state europene pentru politica de deschidere față de refugiați, a declarat, miercuri, că blocul comunitar a închis prea mult timp ochii la această criză.

„În Germania am ignorat problema prea mult timp și am blocat nevoia de a găsi o soluție paneuropeană”, a declarat Merkel pentru Sueddeutsche Zeitung, citat de Agerpres. Ea a mai spus că Germania a lăsat Spania și alte țări de graniță ale UE să se ocupe singure de refugiați.

Cancelarul german a declarat, de asemenea, că UE trebuie să aibă răbdare și rezistență în gestionarea crizei imigranților, care va fi una pe termen lung. Totodată, UE trebuie să își îmbunătățească cooperarea și să sporească ajutorul pentru țările din Africa, dar și pentru Turcia sau alte state din regiuni cu probleme.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Fiinta asta ar trebui sa emigreze in Pakistan, Afganistan si alte tampenii de-astea daca-i plac refugiatii. Ar trebui sa raspunda pentru toate mizeriile ce se abat si se vor abate asupra Europei, din cauza ei. Refugiatii sa-si rezolve problemele acasa, nu sa distruga si Europa… femeia asta e d-ea dreptu’ retardata.