dezastru la sesiunea din toamnă a bacalaureatului: avem licee cu promovabilitate zero

 

Peste 500 de elevi care și-au încercat norocul și cunoștințele în sesiunea din toamnă a Bacalaureatului fie s-au speriat și nu s-au mai prezentat la examene, fie au picat cu succes, patru licee din județ având gradul de promovabilitate zero.

Gradul de promovabilitate în județul Sibiu, pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, este, înainte de contestații, de 23,2%, arată statistica Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Din cei 632 de absolvenți de liceu înscriși să susțină examenul, 132 nu s-au mai prezentat deloc. Au fost prezenți 500 de elevi, din care au picat examenul nu mai puțin de 384 de candidați.

Patru licee din județ au reușit să obțină gradul de promovabilitate zero: Colegiul Național Sameul von Brukenthal, unde era înscris un candidat, Liceul Tehnologic Nicolae Teclu din Copșa Mică, unde erau înscriși trei candidați, Liceul Tehnologic Timotei Cipariu din Dumbrăveni, unde toți cei cinci candidați au picat, respectiv Liceul Tehnologic Transcom din Sibiu, unde unicul candidat nu a reușit să obțină notă de trecere. La polul opus, au reușit un grad promovabilitate de 100%, Colegiile Naționale Gheorghe Lazăr și Octavian Goga din Sibiu și Liceul Tehnologic Iacobeni.

Din cei 116 absolvenți care au reușit să treacă examenul, doar unul a avut notă între 8 și 8,99, 14 între 7 și 7,99 și 101 candidați au obținut note între 6 și 6,99.

Niciunul din candidați nu a fost eliminat din examen.

Vedeți aici statistica ISJ.

 

Ultima oră

Comentariul meu