un restaurant din sibiu gătește paste all’amatriciana și donează din vânzări pentru victimele din italia

pasta-amatriciana-03Apelul făcut de către bucătarii din Italia pentru promovarea pastelor all’Amatriciana originare din Amatrice pentru a stânge bani pentru victimele cutremurului din Italia, i-a sensibilizat și pe cei de la restaurantul Trattoria Ciao Italia din Sibiu.

Înainte de cutremurul devastator de săptămâna trecută din centrul Italiei, localitatea Amatrice era cunoscută pentru spaghetti all’Amatriciana, spaghete cu sos de tomate şi bucăţi de carne de porc, ulei de măsline, vin alb, chili şi brânză pecorino.
Chiar înaintea cutremurului, Amatrice se pregătea de sărbătoare, iar weekend-ul trecut aici urma să aibă loc a 50-a ediţie a festivalului anual dedicat spaghetelor all’amatriciana, care era şi unul dintre motivele pentru care în oraş se aflau mulţi turişti.
Mai mulți bucătari din întreaga lume au decis să se solidarizeze cu victimele cutremurului și să pună efectiv umărul pentru ajutoarea celor din Amatrice, orașul care practic a suferit cel mai mult în urma cutremurului.
Restaurantul Trattoria Ciao Italia din Sibiu a decis să se alăture campaniei demarată la nivel mondial. Anunțul a fost făcut chiar de către Chef Leo. leo”Solidar cu victimele cutremurului din Amatrice Italia. Pentru fiecare portie de paste amatriciana vandută, vom dona suma de un euro”, a postat acesta pe contul său de Facebook. De altfel luni la meniul zilei pastele all’Amatriciana au fost printre cele mai cerute la restaurantul de pe strada Ioan Rațiu.cutremur italia 2
Reamintim că în urma cutremurului din Italia aproape 300 de persoane și-au pierdut viața, cele mai multe chiar în Amatrice. Printre victime se numără și zece cetățeni români.

Ultima oră

Comentariul meu