producătorul de ciorapi mondex este cel mai mare datornic la stat, din industria textilă

fabrica mondexProducătorul de ciorapi Mondex din Sibiu este cel mai mare datornic la stat, din industria textilă. Firma fraților Vîrcolacu are datorii de milioane de euro către statul român.

Firma, controlată de fraţii Vîrcolacu, a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 10.000 euro şi datorii la bugetul de stat de 3,7 milioane euro. Mondex SA a intrat, anul acesta, în faliment, după aproape şapte ani de la pronunţarea insolvenţei, anunta wall-street.ro.
Fraţii Vîrcolacu continuă să producă şi să distribuie ciorapi prin Mondex Producţie, respectiv Mondex Distribuţie. În portofoliul lor de firme intră şi compania Mondex Retail, care deţine o reţea de aproximativ 60 de magazine sub brandul Mondex. Al doilea mare datornic al industriei textile este brandul de lenjerie intima Jolidon, cu datorii la bugetul de stat de 2,8 milioane euro (12,67 milioane lei plus accesorii de 9,9 milioane lei). Brandul infiintat in urma cu 23 de ani de omul de afaceri Gabriel Carlig a intrat in insolventa anul trecut, dupa ce acumulase datorii de aproape 60 de milioane euro.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu