foto - turul de street art de la sibiu îmbogățit cu aproape 1.000 de metri pătrați de artă stradală

streetarttour-2A doua ediție a Festivalului Internațional de Street Art de la Sibiu a ajuns la final, după o săptămână maraton pentru artiștii plastici și o serie de evenimente conexe pentru publicul care apreciază arta stradală.

Începând de luni, 22 august 2016, 24 de artiști români și internaționali, printre care și cunoscuții Fikos și Francisco Camilo, și-au luat în primire zidurile gri propuse de Primăria Municipiului Sibiu și au început să le picteze după propria viziune, în concordanță cu tema din acest an – „Învață să zbori”. Ediția proaspăt încheiată aduce 18 lucrări noi, realizate în echipă sau individual în 8 locații din Sibiu: 6 școli gimnaziale și licee (murale), Piața Huet (instalație) și Magazinul Dumbrava (lucrare 3D pe asfalt). Toate acestea au fost finalizate și însumează 917 metri pătrați de pictură, ce îmbogățesc primul Tur de Artă Stradală din România, inaugurat în urmă cu un an.streetarttour-3Street Art Tour 2016, în premieră în forma actualizată cu noile lucrări, a avut loc duminică, 28 august, în prezența a peste 100 de bicicliști. Aceștia au pornit de la cunoscutul Ziar Orizontal (PERJOVSCHI) din Sibiu și s-au oprit, rând pe rând, să admire toate cele 31 de lucrări realizate în 12 locații din oraș. Câțiva dintre artiștii care au format line-up-ul SISAF din acest an s-au alăturat și ei turului, astfel și-au prezentat personal lucrările și au răspuns deschis întrebărilor adresate de iubitorii artei stradale. streetarttour-4Toate punctele de oprire sunt cuprinse în harta oficială a circuitului, ce a fost oferită gratuit participanților și care poate fi găsită în centrele de informare turistică. Turul de Artă Stradală presupune aproximativ două ore de mers relaxat cu bicicleta şi este gândit ca o ocazie inedită de a vedea și alte zone ale oraşului, nu doar Centrul Istoric.
„Ediția din acest an a fost o reușită. Modul în care cuantificăm noi succesul față de alte festivaluri este însă diferit: pentru noi nu contează atât de mult cifrele, cât calitatea lucrărilor, care este una extrem de înaltă și în acest an, dar și faptul că putem oferi sibienilor o formă de artă care înfrumusețează zonele mai puțin privilegiate ale orașului. streetarttour-5Misiunea noastră speram ca va continua și anul viitor, fiind un proiect de lungă durată planificat cu mult timp înainte”, a declarat Florina Vlad, art director-ul festivalului.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică