Proiect la Sibiu. Curțile școlilor din oraș devenin teren de joacă după orele de curs pentru copii

scoala nr1Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ pregătește un proiect menit să ofere copiilor și tinerilor noi terenuri de joacă și activități sportive în cartierele în care locuiesc prin deschiderea curților și terenurilor de sport ale unităților de învățământ după orele de curs, în weekend și pe timpul vacanțelor școlare.

Prin această inițiativă se dorește creșterea numărului de terenuri de sport și locuri de joacă din cartiere, mai ales în acele zone în care nu există astfel de terenuri și nici nu mai există spațiu pentru amenajarea lor.
”Unele cartiere ale orașului sunt foarte aglomerate și nu mai există spațiu disponibil în care să amenajăm terenuri pentru activități recreative și sportive. Prin urmare mi s-a părut foarte bună această soluție propusă chiar de sibieni în cadrul întâlnirilor din cartiere organizate cu scopul elaborării Strategiei de Dezvoltare a Sibiului pentru următorii ani. Chiar dacă realizarea acestui proiect înseamnă cheltuieli administrative mai mari pentru unitățile de învățământ respective, vom aloca aceste fonduri din bugetul local, fiind vorba despre un beneficiu important pentru copiii și tinerii sibieni. Am rugat serviciul de resort să pregătească un proiect de hotărâre a Consiliului Local în acest sens”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Serviciul public care administrează aceste clădiri analizează în prezent care dintre spații se potrivesc acestui proiect și va alcătui o listă cu unitățile de învățământ care vor fi înscrise în program.
Accesul liber în curțile unităților de învățământ ar urma să se realizeze în baza unui program stabilit de conducerea unităților de învățământ, în funcție de programul școlar și în conformitate cu regulamentul de funcționare și organizare a școlii sau liceului respectiv. Pentru a evita orice incidente sau pericole, se vor impune reguli de comportament în utilizarea acestor spații.
Prin proiectul de hotărâre aflat în pregătire se va avea în vedere și securitatea și siguranța copiilor și tinerilor care vor utiliza terenurile de sport. Paza obiectivelor va fi suplimentată pentru a acoperi și perioada din afara orelor de curs când copiii și tinerii din cartier vor putea utiliza aceste spații în scop recreativ. Trebuie menționat că toate unitățile de învățământ beneficiază de supraveghere video, iar clădirile sunt dotate cu sisteme antiefracție. De asemenea, pe timpul orelor de curs, unele școli și licee beneficiază și de pază umană. În situația în care unitățile de învățământ nu au asigurată paza prin personal angajat, sumele necesare contractării unui serviciu de pază, care să asigure atât supravegherea copiilor, cât și paza obiectivului vor fi asigurate din bugetul local.

Ultima oră