situație gravă la saj sibiu. peste 80 la sută din ambulanțele folosite ar trebui casate
FOTO - Arhivă

ambulanteMomente dificile pentru Serviciul Judetean de Ambulanta (SAJ) Sibiu. Managerul Alina Tarnauceanu a afirmat marți într-o conferință de presă că 80 la sută din ambulanțele aflate în dotarea acestui serviciu ar trebui teoretic să fie casate.

Pe lângă deficitul de personal si lipsa dotarilor cei de la SAJ Sibiu se confruntă și cu îmbătrânirea la propriu a mașinilor din parcul auto. ”Avem un total de 22 de masini pe tot judetul, dintre care 80% ar trebui sa fie casate, potrivit numarului de kilometri. Cea mai veche masina este din anul 2001. Ne descurcam greu, iar in ultimele statistici eram pe ultimul loc din tara in ceea ce priveste numarul personalului, dar si al masinilor. Am facut un memoriu in primavara acestui an la Ministerul Sanatatii prin care am adus la cunostinta situatia Serviciului Judetean de Ambulanta Sibiu, dar nu am primit niciun raspuns. Am gasit sprijin in autoritatile locale care, la randul lor, au trimis memoriul Ministerului Sanatatii, insa nici asa n-am obtinut niciun raspuns deocamdata”, a spus managerul Alina Tarnauceanu.
In ceea ce priveste personalul medical, la nivelul judetului sunt 10 medici, insa cea mai mare problema o reprezinta asistentii medicali si ambulantierii, unde exista insuficienta de personal, singura solutie fiind deblocarea posturilor.

Ultima oră

Comentariul meu