o fabrică belgiană de huse din județul sibiu se extinde. anunță că face angajări

recticelFaptul că investitorii străini din județul Sibiu trec printr-o perioadă bună este întărit și de investițiile pe care mulți dintre aceștia au decis să le continue. Este și cazul belgienilor de la Recticel, care au anunțat că investesc încă 8 milioane de euro în fabrica de la Miercurea Sibiului și fac angajări.

Grupul belgian Recticel, cu afaceri de 1,3 miliarde euro, care produce spume poliuretanice pentru industria mobilei şi pentru sectorul auto, va dubla capacitatea de producţie a fabricii pe care o deţine în Miercurea Sibiului, acest șlucru urmând să se facă în urma unei investiţii de 8 milioane euro, anunta zf.ro. În fabrica din județul Sibiu lucrează în prezent 140 de oameni care produc 250.000 de huse pentru saltele anual. „Nu vindem în România, ci doar intra-company. Anul trecut, am avut o cifră de afaceri de peste 26 de milioane de lei, iar profitul a fost de aproximativ 600.000 de lei. Avem 140 de angajaţi şi recrutăm în continuare, deoarece obiectivul nostru este să ne extindem capacitatea de producţie. Vom investi 8 milioane de euro în acest proces“, spun reprezentanţii fa­bricii din România.
În România, Recticel a intrat în octombrie 2006, iar în prezent operaţiunile locale sunt coordonate de Mircea Cierghi. „Ne dorim ca de la 250.000 de huse pe care le-am produs în 2015 să ajungem la o producţie de 350.000 de huse în 2016, iar în 2017 să dublăm capacitatea, ajungând la 500.000 de huse.“ Grupul are subsidiare în 27 de ţări din Europa, Asia şi SUA. Sursa: zf.ro

Ultima oră

Comentariul meu