brașovul atrage număr dublu de turiști față de sibiu. și mureșul ne întrece la o categorie

sibiul de odinioara _ ziua 2 _ catalina draghici (82)Într-un clasament al Regiunii Centru în privința numărului de turiști înregistrat în luna iunie, județul Sibiu este depășit în top de către Brașov. Numărul de turiști sosiți în județul vecin este aproape dublu. În privința înoptărilor Brașovul și Mureșul sunt pe primele locuri.

Sosirile turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în Reiunea Centru au înregistrat o creştere cu 11,1% comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, anunta adevarul.ro.
Sosirile turiştilor români au reprezentat 77,2%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 22,8% din numărul total de sosiri. Sosirile în hoteluri deţin o pondere de 62,0% din totalul sosirilor. turisti
Judeţul Braşov ocupă locul I în cadrul Regiunii Centruîn clasamentul judeţelor referitor la numărul de sosiri, având ponderea de 41,1%. Pe locul al doilea este judeţul Sibiu (20,2%) urmat de Mureş (19,2%), Harghita (7,6%), Alba (7,0), Covasna (4,9%).turisti 2Judeţul Braşov ocupă locul I în cadrul Regiunii Centru în clasamentul judeţelor, în privinţa numărului de înnoptări, cu pondere de 36,6%, urmat de Mureş (19,1%), Sibiu (16,3%), Covasna (11,7%), Harghita (10,0%), Alba (6,2%). Durata medie a sejurului a fost de 2,0 zile (2,1 zile la turiştii români şi 2,0 zile la cei străini), mai mică decât cea din luna iunie 2015 (2,2 zile).

Ultima oră

Comentariul meu