se montează bariere pentru accesul auto în cimitirul municipal. intrarea e liberă, ieșirea se plătește

intrare cimitirAdministrația locală urmează să investească nu mai puțin de 400.000 de lei pentru montarea a două bariere la cele două intrări publice în cel mai mare cimitir din Sibiu. Intrarea cu mașina este liberă, dar la ieșire se achită o taxă fixată la 3 lei per autoturism.

Consiliul Local Sibiu urmează să aprobe joi o hotărâre ce prevede ca la Cimitirul Municipal să fie amplasate două bariere prin care să fie dirijat accesul cu autoturismele în incinta acestuia. Investiția se ridică la aproximativ 400.000 de lei și presupune pe lângă achiziționarea celor două bariere și cumpărarea unor sisteme automate de plată prevăzute cu validatoare de bacnote, interfon, etc.
Sistemul va permite accesul liber al autovehiculelor pe oricare dintre cele două porți de intrare, respectiv 1 și 4, prin ridicarea automată a barierelor în momentul în care mașinile ajung în zona de acțiune a acestora.
Pentru a părăsi incinta cimitirului însă, este obligatorie achitarea unei sume fixe, indiferent de timpul petrecut în incintă, sumă ce se achită la una din cele două case automate de plată. Sistemul va fi capabil să emită și abonamente de acces. Acestea vor fi sub forma unor carduri, iar numărul de ieșiri al unui abonament se poate stabili prin softul sistemului de control acces, el putând fi zilnic, săptămânal, lunar sau anual. Sistemul emite și abonamente de acces gratuit pentru personalul administrației, poliție, salvare, pompieri, firma de mentenanță și firma de pază. Suma stabilită momentan pentru ieșirea din incinta Cimitirului Municipal este de 3 lei. ”Sistemul dorește să eficientizeze și să fluidizeze accesul pe cele două porți de acces în cimitir”, se arată în justificarea investiției dorite. Proiectul urmează să fie aprobat joi de consilierii locali din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu