video - proiect de sterilizare a câinilor la șelimbăr pus în aplicare de primărie, vier pfoten și animal life

primaria selimbar grecuPrimarul Marius Grecu, alături de reprezentanții Vier Pfoten și Animal Life Sibiu au prezentat vineri proiectul prin care în perioada 17 august – 16 septembrie, pe teritoriul comunei Șelimbăr se vor efectia sterilizarea, deparazitarea și tratarea câinilor fără stăpân.

Proiectul SAC Șelimbăr se derulează în parteneriat cu Primăria Șelimbăr, în mai multe etape. Prima etapă se desfșoară în perioada 17 august – 16 septembrie. VIER PFOTEN participă cu personal, echipamente (instrumentar, vaccinuri, medicamente, tratamente) și mașini. Din echipa VIER PFOTEN fac parte 5 specialiști.
„Ne bucură faptul că și Primăria Șelimbăr a înțeles că această problemă se poate rezolva eficient, uman, ajutând și animalele, și comunitatea. Sterilizăm, deparazităm și tratăm animalele – majoritatea câini și pisici, reducând riscul de răspândire a bolilor transmisibile la om. Apoi, îi ajutăm pe cei care au un câine de rasă comună să-l sterilizeze și înregistreze în RECS (Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân), așa cum este obligatoriu din punct de vedere legal”, a declarat dr.Gabriel Ignat, VIER PFOTEN.
SAC – Stray Animal Care – este un proiect de protejare și gestionare a animalelor fără stăpân început de VIER PFOTEN în România în 2002. Românii abandonează mii de animale de companie, fără a le păsa de soarta lor sau de impactul asupra comunității. Aceste „animale fără stăpân” și mai ales numărul lor sunt măsura directă a nivelului de educație a unei comunități sau națiuni, iar lipsa unor politici și măsuri eficiente care să reducă acest număr de animale abandonate duce, în majoritatea cazurilor, la situații critice.grecu marius
150.000 de animale au fost sterilizate, vaccinate și tratate de VIER PFOTEN în cadrul proiectului SAC – Stray Animal Care în România. VIER PFOTEN derulează deja acest proiect în București, Pantelimon, Sighișoara, Brezoi, Comăneşti, Galaţi, litoral (Limanu, 2 Mai, Vama Veche), Sibiu, Ploieşti şi altele orașe în care se manifestă interes pentru gestionarea animalelor prin metode cu rezultate de lungă durată.
Urmăriți mai jos declarațiile date vineri la Șelimbăr.

YouTube video

ALTE DECLARAȚII

Ultima oră

Comentariul meu