Iohannis a plecat în concediu în Germania. Cu ce s-a deplasat președintele acolo
foto: arhivă

iohannis si carmenȘeful statului român a anunțat printr-un comunicat de presă că timp de o săptămână și-a luat concediu de odihnă. Președintele României a plecat la părinți în Germania, cu o cursă normală de linie.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, efectuează, în perioada 17 — 25 august a.c., o deplasare privată și a plecat în cursul zilei de astăzi, din București, cu o cursă de linie, în Republica Federală Germania”, a anunțat astăzi Administrația Prezidențială.
Părinţii actualului preşedinte sunt Susanne şi Gustav Heinz Iohannis, amândoi saşi transilvăneni. Aceştia au imigrat ca pensionari în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria. Mama președintelui a lucrat la Spitalul de Copii, iar tatăl a fost blănar.
“Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluţie. Părinţii mei au plecat prin ’92-’93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aş fi resimţit mult mai puternic despărţirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor şi mi‑am continuat propriile planuri”, spune Iohannis în cartea «Pas cu pas», lansată anul trecut.
Sora, Krista, este cu patru ani mai mică decât Klaus şi a absolvit tot Facultatea de Fizică din Cluj. Ea locuieşte în acelaşi oraş cu părinţii preşedintelui.

La a patra vacanță în cei doi ani de mandat
Este a patra vacanță a lui Klaus Iohannis în mai puțin de doi ani de când a fost ales șef al statului. Primul concediu, în aprilie 2015, și l-a petrecut în insulele Madeira din Portugalia. Administrația Prezidențială a anunțat atunci „vacanța privată” abia după ce informația că soții Iohannis sunt în Madeira a apărut în presa portugheză.
O a doua vacanță a președintelui Iohannis a fost cea din august 2015. A durat aproximativ două săptămâni, iar Klaus Iohannis a fost la vila de protocol de la Neptun și la Sibiu.
Cea de-a treia vacanță petrecută de Klaus Iohannis ca președinte al României a fost luată la finalul lui 2015 și s-a prelungit până în ianuarie 2016. Klaus și Carmen Iohannis și-au petrecut sărbătorile de iarnă la Miami.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Da ce?Nu are dreptul toata lumea la concediu ? Mai lasati-o balta cu povestea „concediilor exotice”, da parca pe banii vostrii mere? Muncesti greu, te si odihnesti, nu mai cautatzi nod in papura !