Fodor a mers în Hipodrom II și a evaluat situația după scandalul copacilor tăiați. Ce a promis la final

taiere copaci hipodrom 2 mihai viteazu (3)Situația semnalată în cartierul Hipodrm II, unde în urma reparațiilor capitale de aici s-a trecut și la tăierea mai multor copaci și a unei părți din gardul viu din zonă, nu a lăsat indiferentă pe Astrid Fodor. Primarul Sibiului a mers în zonă și a evaluat situația și la final a promis că ”după încheierea lucrărilor se vor planta noi copaci, iar unde este posibil se poate planta și gard viu”.

Scandalul pornit zilele trecute de la nemulțumirea a zeci de sibieni care locuiesc în cartierul Hipodrom II, pare să fie aplanat cel puțin pe moment. Reprezentanții municipalității au fost în zonă și au evaluat situația copacilor tăiați și a gardului viu, acest lucru fiind efectuat pentru ca mai multe străzi și alei din zonă să poate fi reparate.
În urma îngrijorărilor exprimate de unii cetățeni din cartierul Hipodrom II cu privire la amenajarea acestui cartier și după o analiză la fața locului cei de la primărie au venit cu precizări.
”Proiectul de reparații capitale care vizează zona dintre strada Hipodromului, strada Mirăslău, bulevardul Mihai Viteazu și strada Nicolae Iorga are ca scop rearanjarea spațiului public pentru o utilizare mai eficientă, în acord cu nevoile locuitorilor de aici. În urma solicitărilor primite din partea cetățenilor înainte de întocmirea proiectului, inclusiv în cadrul întâlnirilor cu aceștia pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Municipiului care a avut loc în luna februarie, Primăria a avut în vedere suplimentarea locurilor de parcare și crearea spațiului în care vor fi amenajate platformele pentru colectarea deșeurilor menajere. Motivarea este că locuințele din zonă sunt de tip colectiv, adică blocuri cu 4, 9 sau chiar 11 nivele, adăpostind multe familii de sibieni și deci existând și multe vehicule. taiere copaci hipodrom 2 mihai viteazu (10)De asemenea, s-a avut în vedere lărgirea carosabilului pentru accesul și ieșirea autovehiculelor dintre blocuri, dar și a trotuarelor pentru a permite circulația pietonilor în bune condiții. În prezent există zone în care trotuarele au lățimea mai mică de 1m, iar gardul viu le îngustează și mai mult. Pentru efectuarea lucrărilor este însă nevoie de îndepărtarea unui număr rezonabil de arbori și arbuști ale căror rădăcini vor fi afectate de lucrări, reprezentând ulterior un pericol în caz de vânt puternic. Tăierile au fost și vor fi efectuate cu respectarea procedurilor și avizelor cerute de lege. Până în prezent s-au îndepărtat 23 de copaci, din care 13 corcoduși”, se arată într-o informare remisă către Ora de Sibiu

Fodor: Nu se vor tăia toți copacii. Am fost pe teren și am vorbit cu oamenii
Reprezentații primăriei mai spun că în cadrul aceluiași proiect s-a avut în vedere și o reîmprospătare a cartierului și restructurarea zonelor care pun probleme din punct de vedere al curățeniei sau al întreținerii. Un astfel de exemplu este o parte din gardul viu. În multe cazuri, acest gard viu a crescut necontrolat, este neîngrijit și colectează deșeuri. Primarul Astrid Fodor a fost și ea la fața locului și la finalul vizitei a tras următoarele concluzii. astrid fodor“Am luat la cunoștință nemulțumirile unor cetățeni din zonă și am fost în teren tocmai pentru a vedea la fața locului situația și pentru a mă întâlni cu unii dintre aceștia. Am constatat că doar un mic număr de cetățeni doresc conservarea grădinilor de zarzavaturi din fața blocului și a zonelor verzi amenajate improvizat cu bătătoare de covoare și mobilier vechi, cu gard viu inestetic și neîngrijit, care adăpostește tot felul de gunoaie. Majoritatea sibienilor cu care m-am întâlnit în teren doresc ca acest cartier să se schimbe, să fie modern și mai aerisit. Mulți dintre aceștia au subliniat chiar nevoia de a crea noi locuri de parcare. În egală măsură am constatat că sunt în zonă arbori frumoși, zone cu flori care merită păstrate și vom adapta proiectul. Nu se vor tăia toți copacii. Vom tăia o mică parte din aceștia, mai ales arbuști, arbori uscați sau bolnavi și corcoduși. Vom îndepărta și o parte din gardul viu care împiedică execuția lucrărilor. Subliniez și pe această cale faptul că după încheierea lucrărilor se vor planta noi copaci, iar unde este posibil și dacă asociațiile de proprietari doresc, se poate planta și gard viu.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ultima oră