jaeggi a investit 15 milioane de euro în fabrica de la intrarea în cristian. va avea aproape 270 angajați

jaeggiUna din cele mai importante investiții din județul Sibiu, cea a companiei Jaeggi Industries, este finalizată în proporție de peste 90 la sută. Fabrica din Cristian a angajat aproximativ 190 de oameni dintr-un necesar de 270.

Compania Jaeggi Industries, care face parte din grupul cu acelaşi nume deţinut de A-Heat, proprietarul com­ple­xului Therme din Capitală, a finalizat mai mult de 90 la sută din proiectul de investiţii de peste 15 milioane de euro derulat în fabrica din Cristian, anunta zf.ro. Jaeggi a luat un ajutor de stat de 7,7 milioane de euro în 2013 pentru a susţine investiţia de 15 milioane de euro şi s-a angajat să recruteze 269 de oameni. La finalul lunii iunie, compania recrutase deja 186 de oameni şi cheltuise aproape 4,5 milioane de euro din ajutorul de stat, arată datele de la Ministerul de Finanţe. În total, compania investise deja 14,5 milioane de euro după ce la finalul anului trecut compania a obţinut autorizaţia de mediu pentru desfăşurarea activităţii.
Unitatea, care va produce echipamente de refrigerare, este o investiţie de tip greenfield. Guvernul a oferit anul trecut 15 ajutoare de stat pentru proiecte cu o valoare cumulată de 282 milioane euro.
Compania a fost înfiinţată în anul 1929, în prezent are birouri în peste 70 de state din Europa, Asia, America de Sud şi America de Nord.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. dupa ce ca ne fura strainii …guvernul le mai si da bani 7,7 mil eur deschideau in regie proprie statul o mini-fabrica orice sa dea locuri de munca …dar ordinele din afara Romaniei sunt altele si cu banii luati si pamantul vandut …si cu sclavi cu un salariu mizer …asta a ajuns tara dupa lovitura de stat datat de straini in 1989