hoții de lemne din județul sibiu în vizorul poliției. vor fi ”vânați” și cu câinii dresați

lemne masinaAsigurarea integrității fondului forestier reprezintă o prioritate a Poliției Române, protejarea ecosistemelor naturale naționale fiind una dintre direcțiile de acțiune stabilite prin Strategia națională de ordine și siguranță publică.

În  baza Planului comun de măsuri „Scutul pădurii 2016ˮ, în zilele de 9 și 10 august, pe raza județului Sibiu vor fi desfășurate ample acțiuni în vederea combaterii activităților ilegale din domeniul silvic.
Acțiunile desfășurate în zilele de 9 și 10 august au ca scop principal, prevenirea și combaterea activităților de recoltare din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice, precum și pentru prevenirea și combaterea activităților  ilegale din domeniul silvic.
Acțiunile se vor desfășura pe drumurile forestiere din Valea Frumoasei, Ciban, Valea Sebeșului, Valea Sadului, dar și pe raza Ocolului Silvic Valea Frumoasei, Miercurea Sibiului și Avrig, și ca obiective:
–    combaterea activităților de recoltare din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice;
–    prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de material lemnos;
–    identificarea transporturilor ilicite, prin controlul circulației  materialului lemnos pe drumurile publice;
–    prevenirea și combaterea comercializării de material lemnos cu proveniență ilicită;
–    verificarea legalității în modul de utilizare a documentelor de transport și de proveniență a materialului lemnos;
–    comercializarea de material lemnos fără documente legale de proveniență sau revânzarea materialului lemnos, cumpărat de persoane fizice de la unitățile silvice pentru trebuințe proprii;
–    verificarea modului de gestionare și emitere a documentelor de proveniență și însoțire a materialelor lemnoase;
–    verificarea corectitudinii întocmirii documentelor ce însoţesc transporturile de material lemnos (bonuri sau avize de însoțire);
–    transportul de materiale lemnoase care nu corespund din punct de vedere cantitativ și/sau calitativ cu cel înscris în avizul de însoțire.
Păstrarea integrității fondului forestier prin prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri, respectiv descoperirea și incriminarea faptelor ilegale asociate din circulația, exploatarea, depozitarea, prelucrarea primară, comercializarea și exportul materialului lemnos la nivel județului Sibiu, precum și asigurarea unor condiții de piață corecte prin eliminarea produselor lemnoase de proveniență ilicită și protejarea mediului înconjurător reprezintă prioritățile ale Poliției Sibiene.
Acțiunile sunt derulate de polițiștii sibieni în cooperare cu forțe ale Centrului Chinologic Sibiu, Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov. foto: arhiva

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu