dna-ul cere oprirea insolvenței carpatica asig. cum motivează procurorii solicitarea

carpaticaFamilia Carabulea are noi probleme cu DNA-ul. De data aceasta vorbim de o firmă deținută de familia afaceristului sibian, respectiv Carpatica Asig. DNA-ul cere Înaltei Curții interdicția de intrare în insolventă a firmei.

Procurorii DNA solicită Înaltei Curți de Casație și Justiție luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare și lichidare privind SC Carpatica Asig SA, sau, după caz, suspendarea procedurilor în situația în care acestea au fost deja inițiate, anunta agerpres.ro. Solicitarea a fost făcută în contextul în care SC Carpatica a fost trimisă în judecată pe 25 aprilie, ca persoană juridică, pentru infracțiuni de cumpărare de influență și dare de mită, după finalizarea unei anchete complexe, potrivit unui comunicat al DNA.
„Cererea procurorilor (…) a fost formulată pentru următoarele motive: prin sentința penală (…) din 08.03.2016 a Curții de Apel București s-a dispus condamnarea inculpatei SC Carpatica Asig SA la plata unei amenzi penale de 600.000 lei, precum și difuzarea hotărârii de condamnare în mass-media. Împotriva sentinței menționate, inculpata a declarat apel, cauza aflându-se în prezent pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se precizează în comunicat.
În aceste condiții, la data de 27 iulie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis, între altele, declanșarea procedurii de faliment și lichidarea Societății Carpatica Asig SA prin procedura obișnuită de insolvență. ASF a hotărât, totodată, emiterea solicitării pentru deschiderea procedurii falimentului Carpatica Asig, urmând să fie sesizat judecătorul sindic din cadrul tribunalului competent, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial pe data de 2 august.
„În cererea adresată Înaltei Curți de Casație și Justiție, procurorii arată că situația apărută în urma deciziei luate de ASF creează riscul lichidării și radierii în termen scurt a inculpatei persoană juridică, astfel încât aceasta să nu mai poată fi trasă la răspundere penală. Prin urmare, consideră că măsura solicitată este necesară pentru buna desfășurare a procesului penal”, se mai arată în comunicatul DNA.

Ultima oră

Comentariul meu