decizia ipj sibiu după valul de accidente grave de pe dn1 și dn7. a intrat deja în vigoare

polita radar trafic sibiu actiuneÎn perioada 08 – 14 august, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni în vederea creșterii siguranței în trafic prin combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Polițiștii rutieri vor urmări cu prioritate sancționarea vitezei neregulamentare sau excesive, indisciplina în trafic a pietonilor, dar și neacordarea de prioritate pietonilor.

În perioada 01.01 – 31.07.2016, la nivelul județului Sibiu, principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost reprezentate de:
– viteza, sub cele două forme ale sale: neadaptată şi/sau excesivă;
– indisciplina în trafic a pietonilor și
– neacordarea priorității de trecere pietonilor.
În acest context, este necesară intensificarea activităţilor de impunere a legii şi de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale, axate în special pe combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Astfel, în perioada 08 – 14 august, polițiltii rutieri vor acționa în sistem intgrat, cu participarea lucrătorilor de poliţie care au calitatea de poliţist rutier, fiind utilizate în activitate și aparatele radar.
Acțiunile se înscriu în Calendarul acţiunilor poliţiei rutiere pentru anul 2016 pentru atingerea obiectivului general asumat de statele membre U.E. de reducere cu 50% a mortalităţii din accidente rutiere în perioada 2010-2020.

Ultima oră

Comentariul meu