Cine sunt cei care construiesc primul Mall din municipiul Sibiu. Istoria proiectelor abandonate în trecut

mall sibiu2Sibiul a mai fost vizat în trecut de câțiva investitori care și-au anunțat intențiile de a dezvolta centre comerciale de tip Mall. Niciodată însă lucrurile nu au mers așa de departe ca în cazul celor de la Primavera Development, companie care spune că din 2018 Sibiul va avea în sfârșit un mall pe teritoriul său.

Primavera Development, companie controlată de familia Tănăsoiu, a anunțat zilele trecute că reia planurile de construcţie a unui mall în locul fabricii Simerom din Sibiu. Pentru dezvoltarea mallului Festival Shopping Center, compania a obţinut la sfârşitul lunii iunie Planul Urbanistic Zonal (PUZ), iar deschiderea celui mai nou centru comercial din Sibiu este estimată pentru a doua parte a anului 2018.

CITEȘTE ȘI: FOTO – Primul Mall din municipiul Sibiu se deschide în 2018. O să aibă 42.000 metri pătrați și costă peste 70 de milioane de euro

Festival Shopping Center va avea o suprafaţă închiriabilă de 42.000 de mp, cu 160 de magazine, iar investiţia se ridică la 70 de milioane de euro.

VEZI ȘI: Surpriza pregătită ”în culise”. Unde se va deschide PRIMUL STARBUCKS din SIBIU
Primavera Development este deţinută de o oamenii de afaceri Emil şi Daniel Tănăsoiu, care a mai dezvoltat pe piaţa locală șase proiecte de birouri cu o suprafață închiriabilă cumulată de circa 45.000 de mp: S-Park, Frumoasa Office Building, EOS Business Park, dar şi sediul Danone, toate din Capitală, conform economica.net. Compania a mai dezvoltat și spații logistice cu o suprafață de peste 10.000 de mp în zona de est a Capitalei, dar și un ansamblu rezidențial în nordul orașului. În prezent, alături de Festival Shopping Center, compania are în diverse faze de dezvoltare mai multe proiecte rezidențiale și de birouri localizate în principal în București.mall festival sibiu

Istoria proiectelor de Mall abandonate la Sibiu
Cei de la economica.net au făcut o scurtă cronologie a investițiilor anunțate în trecut în centre comerciale de tip mall pe teritoriul capitalei județului. Astfel înainte de criză, în plin avânt imobiliar, mai mulţi investitori şi-au marcat terenuri pentru construcţia de malluri la Sibiu, planuri care au rămas doar pe hârtie. În 2008, Immoeast, acum Immofinanz, şi S+B Gruppe anunţau planuri pentru mallul Sibiu City Center, ce urma să fie dezvoltat pe terenul fabriii Amylon. Centrul comercial urma să aibă o suprafaţă închiriabilă de 38.000 de mp, iar investiţia anunţată atunci a fost de de 120 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Am aflat când se deschide primul MULTIPLEX cinema din Sibiu. Se apropie momentul așteptat de sibieni
Irandezii de la Mivan, care au anunţat o reţea de centre comerciale în mai multe oraşe din ţară aveau pe listă şi un mall Tiago la Sibiu. Doar unul a fost construit, la Oradea, care a intrat în faliment şi a fost preluat de o companie a omului de afaceri Gabriel Popoviciu. Investiţia anunţată pentru Tiago Mall Sibiu a fost de 70 de milioane de euro.
CA Immo şi Oasis urmau să dezvolte SCS Shopping Center Sibiu, un parc de retail de peste 80.000 de mp, care avea nevoie de fonduri de 95-105 milioane de euro.
Şi omul de afaceri Ilie Carabulea avea planuri care prevedeau constructia unui mall de 25 de milioane de euro: Airport Shopping Center, cu o suprafata de 45.000 de mp în zona de vest a oraşului. Nu doar Carabulea avea în plan construcţia unui mall, ci şi omul de afaceri Aurel Şerban. Acesta intenţiona să ridice un mall pe un teren de 8.000 de mp din apropierea de complexului Dumbrava şi Teatrul Radu Stanca. Citiți continuarea AICI.

Ultima oră