o noapte plină de miresme. la hoghilag se întâmplă un eveniment în premieră

tuberoze

La Hoghilag noaptea de sâmbătă spre duminică va fi plină de mireasma tuberozelor. Pentru prima dată se organizează un eveniment în onoarea acestor flori care au fost cultivate pentru prima dată în România, chiar în satul sibian.

Pe 6 august, începând cu ora 18.00, are loc în curtea bisericii fortificate din comuna Hoghilag, județul Sibiu, prima ediţie a evenimentului Noaptea Tuberozelor. Tururi ghidate prin grădinile localnicilor, ateliere creative și de gătit cu flori, experiențe muzicale și activități pentru copii, degustări de vin, standuri artizanale și produse tradiționale sunt doar câteva dintre atracțiile pregătite de organizatori. Fanfara Blasskapelle Neppendorf, Luminița Dejan și alți artiști locali, împreună cu invitata de origine americană, cântăreaţa Rachel Ries, vor desâvărşi ziua închinată tuberozelor, plante aduse și cultivate pentru prima dată în România de către sași, în comuna Hoghilag (sau Halvelagen), situată la doar 16 kilometri de Sighișoara.

Tuberozele sau chiparoasele fac câte o floare o dată la trei ani, iar toți cultivatorii au pe plantațiile lor trei generații de plante. Bulbii se scot și se plantează anual. Dintr-un bulb pot ieși trei sau cinci flori, dar numai una este de calitate superioară. Simbol al senzualității, esența de tuberoze se regăsește astăzi în parfumuri celebre, dar şi în industria cosmetică, pentru proprietățile antifungice, antimicrobiene și reparatoare.

Sursa www.catchy.ro

Ultima oră

Comentariul meu