opt elevi din capitală internați la spital în mediaș după ce au mâncat la un restaurant din oraș
Foto Arhiva

ambulantaOpt copii aflați într-un grup de 30 elevi care se află în excursie prin județul Sibiu, au fost internați de urgență joi dimineață la spitalul municipal din Mediaș. Cei opt s-au simțit rău după ce au luat masa la un restaurant din oraș.

Opt elevi din București aflați în cantonament în județul Sibiu au fost internați joi dimineața la Spitalul Municipal din Mediaș cu simptome de toxiinfecție alimentară, fiind în derulare și o anchetă epidemiologică, anunta agerpres.ro. Cei opt elevi fac parte dintr-un grup mai mare de 30 de elevi din București, însă celorlalți copii nu li s-a făcut rău.
”Acum se fac cercetări, am trimis o echipă la restaurant și la spital să stea de vorbă cu copiii. Se vor recolta probe alimentare, se vor duce la laborator. Este o suspiciune de toxiinfecție alimentară. Copiii au mâncat la un restaurant din Mediaș. Ei au mai fost și într-o excursie la Grădina Zoologică din Sibiu. Nu putem spune exact ce s-a întâmplat, ce au mai consumat pe drum, cum ar fi înghețata. Din 30, opt au fost transportați în această dimineață, la ora 7.00, cu ambulanțele la spital. Două fetițe se simt mai rău, restul nu au probleme”, a explicat Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Cei 30 de elevi din București sunt cazați la un hotel din municipiul Mediaș (județul Sibiu). Foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu