OPC-ul în control la restaurantul hotelului unde opt copii s-au intoxicat la Mediaș. S-au găsit produse expirate

binderbubiInspectorii de la OPC s-au deplasat la restaurantul hotelului BinderBubi din Mediaș, pentru a face un control după ce opt copii care au luat masa aici, au ajuns la spital cu toxinfecție alimentară. OPC-ul ia în calcul inclusiv închiderea temporară a restaurantului după ce aici s-au găsit alimente expirate.

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Sibiu a deplasat o echipa de comisari pentru a verifica conditiile care au condus la producerea incidentului din data de 4 august din orasul Medias in urma caruia un numar de  8 copii cu varste intre 8 si 12 ani au fost transportate la spital.
In urma verificarilor efectuate de comisarii C.J.P.C Sibiu s-au constat urmatoarele deficiente si abateri de la normele si legislatia in vigoare care reglementeaza conditiile obligatorii de functionare a unitatilor de primire turistica cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică precum si a legislatiei privind protectia consumatorului :
•Comercializarea de produse care aveau data-limita de consum depasita, incalcandu-se art.5 din OG 21/92(r), astfel:
– branza proaspata de vaci, data-limita de consum 02.08.2016, cantitate 4 Kg,
– sunca jambon , data-limita de consum 17.07.2016, cantitate de 3 kg,
– jambon crud-uscat, data-limita de consum 07.06.2016, cantitate 1 kg
– bere Ciuc, data-limita de consum 15.02.2016 cantitate 4 sticle.
•Lipsa partiala elemente de identificare si caracterizare pentru crenvusti, carne de porc si carne de vita, portionate si conglate, in cantitate totala de 4 Kg , incalcandu-se art.19 din OG 21/92(r)
•Nerespectarea conditiilor de depozitare impuse de producator penrtu branza proaspata de vaci, tinuta in congelator, cantitate 4 Kg, incalcandu-se art.7(b) lin 5 din OG 21/92 (r).

Ce măsuri s-au luat
S-a dispus oprirea definitiva de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu data-limita de consum depasita, a produselor fara elemente de identificare si caracterizare precum si a produselor care nu respecta conditiile de depozitare impuse de producator  si s-a intocmit proces verbal de distrugere.
Operatorul economic a fost invitat, conform procedurilor in vigoare, la sediul C.J.P.C Sibiu pentru a prezenta mai multe documente solicitate, urmand ca dupa analizarea acestora, de catre comisarii CJPC, si incadrarea abaterilor, sa se aplice amenda contraventionala corespunzatoare iar in functie de gravitatea faptelor constatate, se are in vedere dispunerea opririi temporare a unitatii de cazare si alimentatie publica.

YouTube video

video: NovaTV Mediaș

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. De iar controla si pe cei de pe Centru … Incepand de la Super Mamma pana la ultima patiserie ….