video – președintele consiliului județean despre angajații anchetați de dna. ce se întâmplă cu aceștia

cimpean fotoPreședintele Consiliului Județean Sibiu a vorbit miercuri într-o conferință de presă transmisă în direct de Ora de Sibiu, despre ceea ce se întâmplă cu angajații care sunt anchetați de către DNA după perchezițiile avute loc luni în instituția pe care o conduce.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că o va suspenda din funcție pe Șefa Serviciului Administrativ, Ana Kraus, aflată în arest la domiciliu în urma anchetei Direcției Naționale Anticorupție (DNA), anunta agerpres.ro. Întrebată de jurnaliști dacă o va suspenda din funcție pe Ana Kraus, Daniela Cîmpean a răspuns: „Nu am încă o comunicare oficială de la DNA Alba Iulia. Imediat ce vom avea acea comunicare, vom dispune suspendarea”.
Tribunalul Alba a respins marți seara propunerea DNA de arestare preventivă a șefului Serviciului Administrativ din cadrul Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Ana Kraus, și a dispus pentru aceasta măsura arestului la domiciliu, începând de miercuri, după expirarea perioadei de reținere, decisă în cursul zilei de marți. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu contestație la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 48 de ore de la comunicare.
Ana Kraus a fost reținută marți de procurorii DNA Alba Iulia pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, conflict de interese și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În același dosar sunt urmăriți penal, sub control judiciar, Nicolae Marius Crăcea, șef al Serviciului Relații Publice, CIC și Informatică, Valentin Vasilescu, director al Direcției Informatică, Resurse Umane și Relații Publice, Ioan Stoian, director executiv economic și persoană desemnată să exercite controlul financiar preventiv propriu în cadrul CJ Sibiu, și Emil Călin Buciuman, administrator al unei societăți comerciale.
Urmăriți mai jos declarațiile Danielei Cîmpean despre acest subiect, de la minutul -6:31

Ultima oră

Comentariul meu