super program la sibiul de odinioară. celelalte cuvinte, pasărea rock și cătălin crișan, cap de afiș la festivalul din pădurea dumbrava

sdo1Nu vă faceţi alt program pentru mini-vacanța de 15 august, pentru că sunteţi aşteptaţi la cea mai frumoasă petrecere din Sibiu, în Pădurea Dumbrava – cu şlagăre Oldies (but Goldies), cu bunătăţi de pe masa bunicii şi jocurile copilăriei. Ediția a treia a evenimentului Sibiul de Odinioară va avea loc în perioada 13-15 august în Pădurea Dumbrava.

Cei care îşi amintesc sărbătorile de altădată vor avea ocazia să retrăiască aceste amintiri la „Sibiul de Odinioară”, iar tinerii pot descoperi atmosfera altor vremuri, când lucrurile păreau mai simple, bucuriile mai sincere şi revederile mai dragi. Ediția a treia a evenimentului Sibiul de Odinioară va avea loc în perioada 13-15 august în Pădurea Dumbrava.
Jocurile copilăriei, bunătăţi de altădată, expoziţie de maşini retro şi de Vespa, plimbări cu bicicleta prin Dumbrava Sibiului şi, bineînţeles, trei seri de concerte în aer liber, sunt  propunerile pe care Asociația Sibiul de Odinioară le face celor care doresc să îşi amintească cum petreceau weekend-urile în urmă cu 30 de ani.sdo2
Ediția de anul acesta a evenimentului reuneşte pe aceeaşi scenă cele mai mari trupe rock ale vremurilor. Krypton, Conexiuni, Celălalte Cuvinte vor cânta în Dumbrava Sibiului, sâmbătă, 13 august. Duminică, 14 august, vor urca pe scenă cei de la Pact, Semnal M și Pasărea Rock. În ultima zi a evenimentului, așa cum spectatorii „de odinioară” s-au obişnuit, va veni rândul interpreţilor de muzică uşoară. Alexandra Canareica, Marina Florea, Daniel Iordăchioaie și Cătălin Crișan vor recrea atmosfera spectacolelor de altădată în ziua de Sf. Maria, luni, 15 august.vespa

Celelalte Cuvinte
Cu 33 de ani de activitate în spate și continuând să concerteze și să producă muzică de calitate, Celelalte Cuvinte ramâne una dintre cele mai importante trupe românesti. A fost formată în 1977, sub numele de SONIC, la liceul “Emanuil Gojdu” din Oradea, de Călin Pop (chitara, voce), Marcel Breazu (bas, voce) și Leontin Iovan (tobe), toți trei ramânând membri ai ei pâna în ziua de astăzi. celelalte cuvinteEi aveau să devina cââiva ani mai târziu studenți la Timișoara, unde li s-au alăturat Radu Manafu (chitară) și Ovidiu Roșu (sunet), iar pe 13 decembrie 1981, la Casa de Cultură a Studenților din Timișoara, debuta Celelalte Cuvinte. În aceasta formulă au cântat și au câștigat premii la festivaluri studențești, având un succes din ce în ce mai mare la public.

Conexiuni
Grupul ia ființă în toamna anului 1983, la Brașov, la inițiativa a trei studenți: Marcel Boca, Florian Stoica și Victor Lenghel și debutează la Casa de Cultură a Studenților. În întreaga sa activitate, grupul a obținut un bun feed-back de audiență, hit-urile sale rămânând în memoria a generații și generații de melomani. conexiuniCu versuri ce ajung la inimă, cu o linie melodică a pieselor când dură, cand melancolică, grupul își declină la modul prezent personalitatea în muzica românească.

Krypton
Proiectul Krypton a apărut iniţial în formula: Eugen Mihăescu – chitară, Gabriel Golescu – chitară, Mihai Rotaru – tobe şi George Lungu – bass, formulă în care s-au înregistrat patru piese pe compilaţia ”Rock vol 7” editată de Electrecord, însă data de naştere a actualului grup Krypton este toamna anului 1984, când Eugen Mihăescu şi Dragoş Docan – bass, împreună cu Liviu Pop – tobe şi Marius Voicu – solist vocal încep să repete la Clubul Facultăţii de Arhitectură (Club A) din Bucureşti. Trupa are, în această perioadă, participări premiate la festivalurile rock importante ale acelei perioade din Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Craiova.krypton
Aflată în permanentă schimbare, privind spre noi orizonturi, trupa Krypton a continuat să experimenteze, trecând prin mai multe stiluri muzicale. La initiaţiva lui Eugen Mihăescu, în 10 mai 2012, trupa anunţă revenirea la formula de Aur, anunțând proiectul Krypton Reunion, singurul absent din ”formula de aur” fiind Dragoş Docan, în locul sau performând la chitară bass Cătălin Fotin. Krypton s-a relansat, în această componenţă, pe 16 mai 2014, printr-un concert de mare anvergură, iar mesajul social, caracteristic Krypton, revine ca prioritate.

Pasărea Rock
Mircea Baniciu este vocea inconfundabila a Cantafabulelor, Josef Kappl este unul dintre compozitorii de geniu a celui mai titrat album rock romanesc al tuturor timpurilor, iar Ovidiu Lipan Tandarica spiritul viu si energia unui proiect foarte nou si vechi deopotriva. Fiecare dintre cei trei a dezvoltat ample proiecte individuale, insa involuntar si irezistibil se simt atrasi de formula care i-a consacrat. pasarea rockProiectul “Pasărea Rock” este intregit de Sorin Voinea și Nicu Patoi.

Semnal M
După o discuţie prealabilă din toamna lui 1976 dintre Iuliu Merca şi Ştefan Boldijar ia fiinţă, în 1977, Semnal M, în componenţa: Iuliu Merca (chitară solo, voce), Ştefan (István) Boldijar (solist vocal, chitară bass), Octavian Popovici (chitară),şi Liviu Hrişcu (percuţie). Activează în această formulă până în 1978. În această perioadă apare Single -ul cu piesele „Moara” şi „Durata” şi LP -ul „Trenul cursă de persoane Apahida – Cluj” cu înregistrări radio. Piesa „Moara” ajunge până pe locul 4 în topul BBC pentru Europa de Est, fapt menţionat şi de Radio Europa Liberă.semnal m
„Semnal M” este una dintre cele mai vechi trupe românești de rock, pop-rock, care activează şi în momentul de faţă şi, în acelaşi timp, una dintre cele mai de succes formaţii. Bineînţeles că vârful piramidei a fost atins în anii ’80. Este o formaţie clujeană formată din Ştefan Boldijar – voce, bass; Florin Ştefan- chitară, voce; Francisc „Saci” Salamon – tobe; Cătălin Pop – chitară și subsemnatul – chitară, percuţii şi voce. „Semnal M” vine în mod normal de la „Semnal Muzical”, dar pe parcurs s-a transformat în „Semnal Merca”, Merca fiind cel care a înfiinţat formaţia.

Pact
Trupa Pact este singura trupă la care poți asculta live muzica lui Adrian Ordean cântată de vocea originală și autentică a lui Leo Iorga.  pactPiese ca ”Trenul pierdut”, ”Singur în noapte”, ”Să te gândesti la mine”, ”Mă voi întoarce” sau ”Pseudofabulă”, toate compuse de către Adi Ordean în cei peste 40 de ani de carieră, sunt readuse în fața publicului împreună cu piese noi precum ”Ploaia care cade” sau ”Străzile pustii” într-o formulă inedită cu legendele Leo Iorga – solist vocal, Adi Ordean – chitară, Marian Lacke Mihailescu – bass și generația tânără reprezentată de Alex Ardelean – chitară, Razvan Gorcinski – tobe și Codruț Croitoru – voce.

Șlagăre în cea de a III-a zi
În ultima zi a evenimentului, așa cum spectatorii „de odinioară” s-au obişnuit, va veni rândul interpreţilor de muzică uşoară. Alexandra Canareica, Marina Florea, Daniel Iordăchioaie și Cătălin Crișan vor recrea atmosfera spectacolelor de altădată în ziua de Sf. Maria, luni, 15 august.crisan fotoMai multe detalii despre programul ”Sibiul de Odinioară” puteţi găsi şi pe pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/Sibiuldeodinioara
„Sibiul de odinioară” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu organizată de Ora de Sibiu și Agenția Grey Projects. Parteneri principali: Ambient, Centrul Aria Sport, Iello. Parteneri eveniment: Serious FUN, Rent a Vespa, MBClassics Mercedes Benz Club, Tursib, Casa de Cultură a Muncipiului Sibiu, Komma Media. Parteneri media: Pro Fm, Tribuna, Eveniment TV, Eveniment FM, inoras.ro, Sibiu News, sibiuonline.com, Mesagerul, Hermannstädter Zeitung, Oraşul meu, Sibiul.ro, Sibiu 100%, Brylu.ro,  Ştiri de Sibiu, Magic Fm, Rock FM.

Ultima oră

Comentariul meu