trafic feroviat întrerupt între sibiu și deva. călătorii preluați cu mașini

trenMagistrala feroviară 200 Sibiu – Deva este întreruptă de luni din cauza surpării unui podeț. Trenurile nu mai pot circula pe relația Șibot – Blandiana, în județul Alba, iar transbordarea se face cu anumite trenuri, conform unui anunț făcut de cei de la CFR.

Circulaţia feroviară pe magistrala de cale ferată 200 Deva – Sibiu, între localităţile Şibot şi Blandiana din judeţul Alba, este întreruptă în urma surpării unui podeţ, călătorii fiind preluaţi cu autovehicule, anunta mediafax.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat, luni, că din cauza surpării unui podeţ, circulaţia feroviară pe magistrala de cale ferată 200 Deva – Sibiu este oprită la km 436+600 de metri, între localităţile Şibot şi Blandiana, în judeţul Alba.
Pe de altă parte, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA precizează că până la finalizarea lucrărilor de consolidare a terasamentului şi de înlocuire a podeţului, constructorul va pune la dispoziţia călătorilor mijloace auto pentru transbordare între staţiile Şibot şi Vinţu de Jos.
”Prima transbordare auto a avut loc la ora 13.05. Mâine probabil se vor mai desfăşura lucrări. În momentul când se finalizează şi se reia traficul pe ruta normală vom anunţa, adică atunci când vom scoate această măsură de transbordare”, spune, Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR.
Constructorul care execută lucrările de consolidare şi de înlocuire a podeţului provizoriu de pe segmentul Şibot – Blandiana va asigura transbordare cu mijloace auto pentru călătorii din trenurile locale şi trenurile InterRegio care leagă Capitala de vestul ţării, potrivit CFR.
În ceea ce priveşte trenurile InterRegio care circulă din vestul ţării spre Iaşi, acestea vor fi redirecţionate pe ruta Timişoara – Arad – Oradea – Cluj – Iaşi, iar trenurile internaţionale care intră în ţara pe la Episcopia Bihor vor circula prin Oradea – Cluj – Teiuş – Braşov – Bucureşti, mai arată CFR. foto: arhiva

Ultima oră

Comentariul meu