remus borza anunță intrarea în insolvență a polisano distribuție. se pierd milioane de euro anual

remus borza

Remus Borza, președintele grupului Polisano a anunțat că divizia de distribuție ar putea intra în insolvență. Dacă acest lucru se va întâmpla, procedurile vor începe în septembrie, după cum a declarat pentru oradesibiu.ro.

”Nu spun că acest lucru se va întâmpla, dar nu este exclus ca prin septembrie să inițiem procesul de insolvență. Distribuitorul de medicamente Polisano se sonfruntă cu niște probleme de lichiditate și care reclamă ajustări de costuri, implicit în ceea ce privește fondul de salarii și organigrama și reducerea numărului de posturi. Nu poți să ții la infinit un bussiness care produce pierderi, iar Polisano distribuție are pierderi. Nu avem cum să acoperim milioane de euro în fiecare an”.
Borza spune că declinul distribuției pharma se resimte la nivel național, și că Polisano distribuție este singura divizie a grupului aflată în impas.
”S-a ajuns aici pe fondul unei evoluții nefavorabile a societății de distribuție, raportată și la o conjunctură mai largă de factori externi. Bussiness-ul de distribuție, într-un recul, în ultimii ani de zile a fost afectat la modul general. Marjele sunt foarte mici de la producători, anul trecut de când s-a reactivat ordinul de ministru prețul a mers în jos, inclusiv discounturile de la producători sunt mici. De exemplu, în 2011 2012 se operau în această industrie de distribuție pharma cu marje de 30- 35, astăzi nu depășesc un 3-4 %. Costurile logisticii pentru orice distribuitor sunt în jur de 3%, deci această evoluție nefavorabilă a făcut ca acest bussiness să nu mai fie atât de spectaculos, atât de profitabil. La noi au apărut și alte probleme interne.”, a declarat Remus Borza.

Ultima oră

Comentariul meu