UPDATE: LIVE VIDEO - Polisano anunță o investiție importantă vineri. TRANSMITEM ÎN DIRECT (10:30)

chirurg polisano

S-a incheiat cea de-a doua ediție a programului intensiv Erasmus+ “Saving Hearts”, proiect inițiat de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Spitalul European Polisano, Universitatea din Lund, Suedia și institutul de cercetare Western Vascular Institute, Irlanda, desfășurată în perioada 18-29 iulie, la Sibiu.

Update – Conferința de presă la care participă și președintele Polisano, Remus Borza, are loc la 10.30.

ȘTIREA INIȚIALĂ
Școala de vară a reprezentat primul pas în cadrul unui parteneriat de cercetare și educație, în urma căruia va fi creată o sală hibridă, pentru intervenții mixte și foarte complexe. Valoarea investiției va fi de aproximativ 2 milioane de euro, aceasta urmând să fie dotată cu tehnologie medicală de ultimă generație la nivel mondial. Sibiul va putea deveni, astfel, un centru de tratare a infarctului miocardic acut care să deservească pacienții din întreaga regiune.
Despre această investiție se va vorbi LIVE, la oradesibiu, VINERI, 29 iulie, de la ora 10.30. VEZI AICI TRANSMISIA
Programul a cuprins cursuri interactive, cu transmiteri live din sălile de operații ale Spitalului Polisano prin sisteme de telemedicină, workshop-uri în care au fost prezentate cele mai noi tehnologii în domeniile cardiovascular și endovascular, precum și tehnici imagistice de explorare a cordului, de diagnosticare și tratament intervențional al afecțiunilor cardiovasculare. Au participat aproximativ 40 de studenți la medicină, din Suedia, Irlanda, Republica Moldova și România, și tineri medici rezidenți și specialiști. Cursurile au fost susținute de unii dintre cei mai mari specialiști în chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională, din Europa și Statele Unite.

Prin participarea la activitățile proiectului studenții au avut șansa de a se familiariza cu modul de lucru al echipei cardiovasculare multidisciplinare, alcătuită, dupa model european, din chirurgi cardiovasculari, cardiologi, anesteziști și radiologi de prestigiu internațional.
În urma frecventării cursurilor, a seminariilor și a workshop-urilor organizate în cadrul proiectului participanții vor primi diplome de participare precum si un număr de 4 ECTS.

Ultima oră

Comentariul meu