video – ședință cu scântei la consiliul județean sibiu. dialog cu reproșuri între cindrea și cîmpean

consiliul judetean sibiuȘedința ordinară de joi de la Consiliul Județean Sibiu a avut două momente care au ieșit din tiparele obișnuite ale unor astfel de întruniri în ultimii ani. PSD-ul prin Ioan Cindrea a adus reproșuri conducerii actuale a instituției, dar președinta CJ Sibiu, i-a dat replica punctual fostului președinte.

O ședință care nu se anunța a fi una ieșită din comun, a avut până la urmă două momente în care opoziția, reprezentată de PSD, și-a jucat rolul de opoziție. Vorbim de ședința ordinară de joi de la Consiliul Județean, ședință care a putut fi urmărită în direct pe pagina noastră de Facebook.
Prima intervenție a PSD-ului a venit pe marginea proiectului de hotărâre privind aprobarea Regulamentului cadru de închiriere a bunurilor imobile din domeniul public sau privat al județului Sibiu, aflate în administrarea Consiliului Județean Sibiu sau a instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu. PSD-ul a votat contra adoptării acestui proiect pe motive că are lacune ce ar putea să aducă probleme CJ-ului dacă o să fie adoptat în forma actuală. PSD-ul a propus adoptarea proiectului cu câteva modificări, dar până la urmă coaliția PNL – FDGR a votat pentru adoptarea lui în forma inițială, cu o singură excepție. Paul Porr s-a abținut, iar PSD-iștii au votat contra, însă nu a fost îndeajuns pentru ca proiectul să fie respins.

Cinci reproșuri de la Cindrea, cinci replici de la Cîmpean
Finalul de ședință a adus și prima dispută publică între fostul președinte al instituției, Ioan Cindrea și actualul președinte, Daniela Cîmpean. Cindrea a cerut să îi fie transmise în scris răspunsul la cinci probleme prezentate în fața consilierilor. Acesta s-a legat de problema saltelelor de la Spitalul Județean Sibiu, de problema secretarului județului, Iordan Nicola, de ceva probleme existente la Sala Transilvania, precum și de strategia de dezvoltare a județului și faptul că la întâlnirea conducerii Consiliului Județean Sibiu cu primarii din județ, consilierii județeni nu au fost chemați. Chiar dacă a cerut să nu îi fie date răspunsurile pe loc, actualul președinte al Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, i-a răspuns pe rând liderului PSD la fiecare întrebare adresată.
Urmăriți mai joi înregistrarea cu dialogul dintre Cindrea și Cîmpean.

Ultima oră

Comentariul meu