o sibiancă vrea legalizarea alăptatului bebelușilor în public. poți semna și tu petiția

1001572_10151531096266006_1288561963_n

Un incident la care a luat parte a făcut-o pe sibianca Miruna Ioani să militeze pentru dreptul mămicilor de a alăpta în public. Spune ea, pentru acest lucru este nevoie de o legislație care să apere acest drept al mamei și al copilului. A inițiat o petiție în acest sens, care a adunat deja mii de semnături.

„Dorim în România o lege care să recunoască dreptul mamelor de a alăpta în spaţiul public şi să ateste faptul că este discriminare a le cere acestora să se acopere ori să părăsească localul. Totodată, această lege garantează şi dreptul bebeluşului la hrană.
Să protejeze dreptul mamei de a-şi alăpta copilul (indiferent de vârsta acestuia) în spaţiul public
Să interzică discriminarea femeilor care alăptează în parc, mall, cafenele, restaurante, instituţii, etc, adică oriunde accesul cu copii este permis.
Să fie interzis prin lege a-i cere unei femei sa alăpteze în alt loc, să ii spui sa se acopere sau sa foloseasca un spatiu mai retras, indiferent de situaţie sau de locul în care se află (exceptand zonele cu risc de sanatate sau securitate –langa anumite zone cu chimicale, radiaţii sau alte pericole)
E nevoie de această lege în România pentru a sprijini alăptatul, libertatea noastră ca mame şi respectul pentru copiii noştri”, se arată în petiţie.
Cei care doresc să semneze această petiţie o pot face aici.

Miruna Ioani spune că a avut iniţiativa de a realiza această petiţie după incidentul dintr-un hotel din Cluj, unde, se pare, o mămică a fost trimisă la toaletă pentru că alăpta copilul în holul clădirii.
„Legea aceasta e pentru mame, nu pentru cei care se uită urât la ele atunci când nu-şi lasă copiii să plângă. E o lege care să le protejeze pe ele, să se simtă în siguranţă pentru a face un lucru firesc şi minunat: să îşi hrănească puiul oricând acesta o cere, fără a fi nevoite să se acopere sau să se ascundă prin toalete. E o lege pentru copii, care nu ştiu să aibă răbdare când li se face foame, sete, frig sau teamă. E o lege pentru normalitate”, a precizat Miruna Ioani.

Sursa www.voceatransilvaniei.ro

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. …corect „sibian” subscriu.
    Copii nostrii sunt expusi unei avalanse de informatii pe care multi dintre ei nu au capacitatea sa le asimileze atat din cauza varstei cat si din cauza unor interpretrari total gresite .
    NU ma intelegeti gresit insa consider ca alaptatul tocmai pentru ca este ceva foarte natural ar trebui sa fie si acel moment intim in care sa se intareasac legatura spirituala intre mama si prunc si prin care pruncul sa primeasca acele clipe de liniste de care are mare nevoie in dezvoltarea sa.Din pacate din varii motive multe femei o transforma intr-un spectacol de feminism uitand ca ca acea faptura micuta are si ea nevoi diverse iar linistea si intimitatea sunt cam printre ele .
    Pe de alta parte sa nu uitam ca la fel cum se pretinde dreptul de a alapta in public si o sustinere legala in aceasta directie ,orice persoana poate face uz de dreptul ei de a nu fi expusa unor imagini cu un corp strain partial dezgolit , la fel pentru ca e dreptul fiecaruia la pudicitate .Si da stiu ca o sa aud replici cu „sex sales” si ca e peste tot …stiu …dar forma e diferita si hai sa nu fim ipocriti .
    Asadar parerile sunt si intotdeauna vor fi impartite ,ideea e sa nu radicalizam .

  2. atunci putem face si sex in public?..doar tot natural e. si asa apar si copii. cum naiba se poate gandi cineva in deplina capacitate mintala sa faca asa ceva. ce le explicam noi copiilor cand vad asa ceva. le aratam si sexul cum se face? umblati si in costumul Evei daca se aproba legea? 🙂