zeci de tineri designeri participă la ”be creative” la sibiu. premii de 2.500 euro

be creative„Be Creative”, singurul Festival de modă dedicat tinerilor designeri, va aduce la Sibiu, în cadrul celei de a 5-a ediţii, 24 dintre cele mai bune colecţii ale absolvenţilor de licență și master din centrele universitare cu profil design vestimentar din țară.

Pentru etapa de preselecţie, 54 de tineri designeri şi-au înscris lucrările. Pe lângă un juriu de specialitate, format din: Marian Pălie (fashion stylist, blogger de modă şi creatorul site-ului www.doitreisi.ro ), Maurice Munteanu (critic de modă, fashion editor la revista ELLE) şi Miruna Micşan (redactor şef adjunct la revista Viva timp de 10 ani şi actuala stilista freelancer), la eveniment va participa pentru al treilea an consecutiv fotograful Neil Buchan-Grant, deţinător al premiului British Travel Press Photographer of the Year.
Cea mai bună colecţie a ediţiei anterioare a fost semnată de absolventele UNARTE Bucureşti, Patricia Adăscăliţei şi Laura Bonciu, colecţie intitulată Goldmine.
Locul II  a revenit colecţiei „Pattern Memory”  semnată de CARMINA CIMPOIERU , licențiată în 2009 a Facultăţii de Arte Plastice şi Decorative, secţia Textile –Modă,  Universitatea de Vest Timisoara și masterandă în 2012 cu diploma de Magna Cum Laude, în cadrul  Universităţii de Arte şi Design, Cluj Napoca.
Locul III a revenit MADALINEI RĂICEANU, de la Universitatea de Vest Timişoara, cu colecţia „Plain me”.
Ediţia de anul acesta se va bucura de sprijinul unor sponsori și parteneri ale căror premii vor ajunge la 2.500 de euro, în bani și servicii.
Vă aşteptăm şi anul acesta să admirăm colecţiile interesante ale tinerilor talentaţi şi ambiţioşi din ţara noastră, să descoperim potenţialul mare al noii generaţii de creatori de modă!

Ultima oră

Comentariul meu