șase echipe participă la memorialul tordai de la sibiu. programul oficial al meciurilor
Foto Arhivă

tordaiȘase dintre cele mai titrate echipe ale Ligii Naționale de Baschet Masculin se vor duela, între 25 și 28 august 2016, în Sala Transilvania din Sibiu, pentru câștigarea trofeului pus în joc în cadrul ediției a 8-a a Memorialului Tordai.

”MEMORIALUL TORDAI” la baschet masculin 2016 întrunește între 25 și 28 august la Sibiu campioana și vicecampioana sezonului precedent al Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSM Oradea și BC Mureș TG. Mureș, cea mai longevivă echipă din prima ligă a baschetului românesc, BC CSU Sibiu, și deținătoarea celor mai multe titluri de campioană, Dinamo București. Alături de acestea, vor participa atât echipa din Craiova, cât și BCM U Pitești.
Competiția este organizată în memoria fostului mare jucător de baschet sibian, pentru al 8-lea an consecutiv, și își propune atragerea sibienilor către baschet și oferirea unui spectacol sportiv de mare valoare.
”Încă de la prima ediție ne-am propus ca acest turneu să devină o tradiție, o competiție atractivă pentru echipele titrate din campionat, iar trofeul să devină tot mai râvnit. Este pentru prima dată când la Memorialul Tordai vin șase și nu patru echipe, dintre cele mai valoroase de la noi  din țară, iar acest lucru ne face mândri. Pentru noi aceasta vine ca o recunoaștere a faptului că Sibiul este un pol important în lumea baschetului și ne confirmă, încă o dată că, reușim să creștem treptat proiectul nostru și reușim să popularizăm acest sport excepțional tot mai bine. În fiecare an, la sfârșit de august, în Sala Transilvania se aude numele lui Toci și sper că, acolo de sus, este mândru”, a spus Horațiu Floca, directorul interimar al CSU Sibiu.
Intrarea la meciurile din cadrul turneului este gratuită.
Echipele se vor duela în Sala Transilvania pentru obținerea trofeului pus în joc – Trofeul Elemer Tordai, după programul de mai jos:

Joi, 25 august
BCM  U Pitesti – SCM U Craiova, ora 17,00
BC CSU Sibiu – Dinamo Bucuresti, ora 19,00

Vineri, 26 august
CSM CSU  Oradea – BCM U Pitesti, ora 17,00
BC CSU Sibiu – BC Mures Tg Mures, ora 19,00

Sambata, 27 august
BC Mures Tg.Mureș – Dinamo Bucuresti, ora 17,00
CSM  CSU Oradea – SCM U Craiova, ora 19,00

Dupa terminarea partidelor din grupe, duminica se vor disputa jocurile de clasament:
Duminica, 28 august
Finala pentru locurile 5-6, ora 10,00
Finala pentru locurile 3-4, ora 12,00
Finala pentru locurile 1-2, ora 14,00

Ultima oră

Comentariul meu