un germano-iranian de 18 ani este ucigașul care a împușcat mortal nouă persoane la munchen video
FOTO: www.tz.de
foto: www.tz.de
FOTO: www.tz.de

Autorul atacului armat din-trun centru comercial din Munchen a fost un tânăr  de 18 ani cu dublă naționalitate, germano-iranian, ce locuia în capitala landului Bavaria de cel puțin doi ani, după cum a informat în cursul nopții Poliția germană. Nouă persoane au fost ucise iar autorul atacului s-a sinucis.

Motivele atacului din Munchen sunt deocamdată necunoscute. Inițial se credea că este vorba de treia gresori, pentru că au fost văzute două persoane fugind cu o mașină în viteă mare, dar ulterior s-a dovedit că nu aveau nicio legătură cu atacul.

Prima alarmă a fost dată la ora 16.50, ora Europei de vest și după ce informația a apărut în mediile de comunicații, au început sesizări depre alte atacuri care ar avea loc în Munchen, ceea ce a general confuzia generală în jurul atacului. Potricit investigațiilor în desfășurare, agresorul nu are antecedente.

Cadavrul tânărului a fost găsit pe o stradă din apropierea centrului comercial în care a avut loc atacul, cu semne evidente ale unei sinucideri, a informat în cursul nopții șeful poliției din Munchen, Hubertus Andrä, adăugând că nu se cunosc motivele atacului. Pe lângă cele nouă victime mortale, există și 21 de răniți, printre care și copii. Dintre aceștia 16 sunt încă internați, iar trei în stare gravă.

YouTube video

 

 

Tânărul a deschis focul în direcția persoanelor care ieșeau dintr-un restaurant McDonald’s, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reușit să fugă.
O patrulă de poliție l-a rănit cu o armă de foc, însă tânărul a continuat să fugă. Corpul său fără viață a fost regăsit mai târziu, în jurul orelor 19.30 , de către poliție, care a constatat că el s-a sinucis.

Forțele de ordine au crezut inițial că au de-a face cu trei autori, pentru că o mașină suspectă cu doi bărbați în interior a fost văzută de martori în timp ce se îndepărta cu viteză de locul tragediei. „S-a dovedit că cei doi nu aveau absolut nicio legătură cu faptele”, a afirmat Hubertus Andrae, citat de presa germană.

Ultima oră

Comentariul meu