un consilier psd cere primăriei sibiu să transmită în direct ședințele de consiliu local. cum argumentează cererea
Foto Arhivă

consiliul local

Consilierii PSD din Consiliul Local Sibiu au depus la Primăria Municipiului Sibiu un proiect de hotărâre prin care propun ca ședințele Consiliului Local Sibiu să fie transmise în direct pe site-ul primăriei și să fie publicate în maxim 3 zile de la terminarea ședinței.

“Potrivit principiului transparenței, autoritățile publice au obligația să-și desfășoare activitatea într-o manieră deschisă față de public, în care accesul liber și neîngrădit la informațiile de interes public să constituie regula. Considerând că membrii Consiliului Local al Municipiului Sibiu au fost aleși de cetățeni prin votul exprimat democratic, hotărârile Consiliului Local al Municipiului Sibiu trebuie să fie adoptate în interesul și aduse la cunoștința cetațenilor.” a declarat Vasile Tiberiu Mitrea, Consilier Local PSD.

Inițiatorul proiectului de hotărâre are motivații puternice: ”În România, în prezent, clasa politică și instituțiile statului se regăsesc în situația de a avea cea mai mare rată de neîncredere din partea cetățenilor. Neîncrederea în clasa politică, în instituțiile statului, ne conduce către un deficit de democrație.
Guvernarea deschisă reprezintă o caracteristică esențială a unui stat democratic și un factor important în modernizarea activității publice. Aderarea României încă din anul 2011 la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă a exprimat dorința acesteia de a angaja politici necesare pentru a deveni un aparat de stat mai deschis, mai responsabil și mai eficient prin promovarea transparenţei decizionale, încurajarea participării civice la viaţa publică şi folosirea noilor tehnologii în administrație.
Potrivit principiului transparenței, autoritățile publice au obligația să-și desfășoare activitatea într-o manieră deschisă față de public, în care accesul liber și neîngrădit la informațiile de interes public să constituie regula, iar limitarea accesului la astfel de informații să fie doar o excepție, asigurând totodată respectarea și aplicarea legii în mod unitar, realizând principiile unei bune guvernări.
Consider că membrii Consiliului Local al Municipiului Sibiu au fost aleși de cetățeni prin votul exprimat democratic, iar hotărârile Consiliului Local al Municipiului Sibiu trebuie să fie adoptate în interesul și aduse la cunoștința cetațenilor.”, se explică în proiectul de hotărâre inițiat de PSD Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. si pana acum de nu au cerut atatia ani acest lucru mai ales cand au fost majoritari in acest consiliu? a, ca sa spuna ca ei propun si altii refuza sau ce?… niste nesimtiti astia de la PSD cum nu mai exista altii… astept sa vad si eu ce averi au cei din consiliu mai ales o anume domnisoara cu vreo 3 apartamente si ea este educatoare si da meditatii la copii. din ce a facut cele 3 apartamente?… sunt curios daca le va trece in avere si daca se va sesiza cineva sa o intrebe de unde a avut acei bani?