sponsorizări de peste 235.000 de lei primite de medicii șefi de secții de la spitalul județean sibiu. chicea, rotaru și manițiu, conduc topul

radu chiceaAgentia Nationala a Medicamentului a publicat lista cu sponsorizarile primite de catre medici de la companiile producatoare de medicamente din toată țara. Cei de la datavizuri.blogspot.ro au inventariat toate datele și le-au făcut publice. La Spitalul Județean Sibiu doctorul Rotaru Maria, Medic Sef Sectia Clinica Dermatologie, a primit cele mai multe sponsorizări în 2015, în valoare de peste 31.000 lei.

Din 2015 lista medicilor care primesc bani de la companii farmaceutice trebuie să fie publică. Dar autoritățile pun documentele în locuri și feluri extrem de greu de accesat — practic este ratată miza. Un bărbat a luat datele, le-a curățat și a creat un motor de căutare simplu. Acolo se pot vedea toate datele cu toți medicii din România care au primit sponsorizări de la companiile farmaceutice.
Ora de Sibiu a făcut un top al șefilor de secții din spitalul județean Sibiu, care au primit sponsorizări. Pe listă se află nume cunoscute precum Radu Chicea, Ioan Manițiu sau Vălean Valeria, cea al cărei nume a mai fost vehiculat într-un dosar cu percheziții la domiciliul acesteia precum și la biroul de la spital.
În total 20 de șefi de servicii au primit sponsorizări anul trecut. Ora de Sibiu a calculat suma totală a valorii sponsorizărilor, iar aceasta este de 235.863,36 lei. Rotaru Maria a primit sponsorizări în valoare de 31.381 lei și conduce clasamentul, în timp ce la coadă se află doctorul Olariu Ecaterina, Medic Sef Sectia TI Neonatologie cu sponsorizări primite în valoare de aproximativ 29 de lei.

Iată mai jos valoarea sponsorizărilor obținute de șefii de secții la Spitalul Județean Sibiu:
Dr. Rotaru Maria, Medic Sef Sectia Clinica Dermatologie, a primit 11 sponsorizări făcute de opt producători de medicamente în valoare totală de 31.381 lei.
Radu Chicea a primit nouă sponsorizări de la patru producători de medicamente, în valoare totală de 30.359 lei
Dr Manițiu Ioan, Medic Sef Sectia Clinica Cardiologie 1 a primit 15 sponsorizări făcute de opt producători de medicamente, în valoare totală de 22.717 lei.
Dr. Stănilă Adriana, Medic Sef Sectia Oftalmologie, a primit 6 sponsorizări făcute de patru producători de medicamente în valoare totală de 20.732 lei.
Dr. Mihăilă Romeo, Medic Sef Sectia Clinica Hematologie a primit trei sponsorizări de la trei producători de medicamente, în valoare totală de 19.588 lei.
Dr. Văleanu Valeria, Medic Sef Sectia Oncologie, a primit 4 sponsorizări făcute de doi producători de medicamente în valoare totală de 17.536 lei.
Dr. Grigore Nicolae, Medic Sef Sectia Clinica Urologie, a primit 5 sponsorizări făcute de trei producători de medicamente în valoare totală de 17.082 lei.
Dr. Cipaian Remus Călin, Medic Sef Sectia Clinica Medicina Interna 2, a primit 8 sponsorizări făcute de cinci producători de medicamente în valoare totală de 12.859 lei.
Dr. Birluțiu Victoria, Medic Sef Sectia Boli Infectioase a primit 3 sponsorizări făcute de trei producători de medicamente în valoare totală de 11.277 lei.
Dr. Băcilă Emil, Medic Sef  Sectia Cardiologie 2 a primit 11 sponsorizări făcute de cinci producători de medicamente în valoare totală de 11.089 lei.
Dr. Fraticiu Alexandru, Medic Sef Sectia Gastroenterologie a primit 6 sponsorizări făcute de patru producători de medicamente în valoare totală de 10.761 lei.
Dr. Porr Paul Jurgen, Medic Sef Sectia Clinica Medicala 1, a primit 5 sponsorizări făcute de cinci producători de medicamente în valoare totală de 9.174 lei.
Dr. Pereanu Marcel, Medic Sef Sectia Clinica Neurologie, a primit 5 sponsorizări făcute de trei producători de medicamente în valoare totală de 5.044 lei.
Dr. Popescu Dragoș, Medic Sef Sectia Obstetrica-Ginecologie 2 a primit 5 sponsorizări făcute de cinci producători de medicamente în valoare totală de 4.765 lei.
Dr. Șanta Adrian, Medic Sef Laborator Clinic Radiologie, Imagistica Med., a primit o sponsorizare făcută de un producător de medicamente în valoare totală de 4.161 lei.
Dr. Sabău Dan, Medic Sef Sectia Clinica Chirurgie 2, a primit 2 sponsorizări făcute de un producător de medicamente în valoare totală de 3.524 lei.
Dr. Kiss Lorant, Medic Sef Sectia Clinica Chirurgie 1, a primit 2 sponsorizări făcute de doi producători de medicamente în valoare totală de 2.185 lei.
Dr. Chialda Mihaela, Medic Sef Sectia Clinica ORL, a primit o sponsorizare făcută de un producător de medicamente în valoare totală de 900 lei.
Dr. Luca Daniel, Medic Sef Sectia Recuperare Med. si Fizioioterapie 2, a primit o sponsorizare făcută de un producător de medicamente în valoare totală de 530 lei.
Dr. Mihai Roman, Medic Sef Sectia Clinica Ortopedie, a primit o sponsorizare făcută de un producător de medicamente în valoare totală de 170 lei.
Dr.Olariu Ecaterina, Medic Sef Sectia TI Neonatologie a primit sponsorizări de la un producător de medicamente în valoare de 29,36 lei.

Dacă vrei să cauți și tu un medic poți să găsești datele despre sponsorizările obținute de el, AICI

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu