peste 500 de participanți la a-v-a ediție a 2x2 race. o să fie spectaculos

2x2 raceAcesta este obiectivul organizatorilor cursei de alergare montană “2×2 Race”, singurul ultra-sky maraton din România care atinge cele mai înalte două vârfuri din țară, Vf. Negoiu (2.535 m) și Vf. Moldoveanu (2.544 m).

Este de departe cel mai spectaculos și solicitant eveniment din calendarul competițional intern și concurează ca dificultate cu alte competiții de prestigiu din afara țării. Încă de la prima ediție a stârnit interesul UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), cea mai importantă competiție de profil din lume – Chamonix-Mont Blanc, care consideră 2X2 Race cursă de calificare pentru acest ultra-maraton montan. Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv 2X2 Race și de Agenția Grey Projects și va avea loc în zona Bâlea Lac (jud. Sibiu) în data de 20 august.

2X2 Race, cea mai dificilă cursă de alergare montană din România
Dificultatea este dată de altitudinea la care se aleargă, distanță, diferențele de nivel și de teren.
2X2 Race se desfășoară integral la peste 2.000 m, ceea ce o face unică în Europa și una dintre puținele din lume care înregistrează aceste valori. Cea mai joasă altitudine la care se aleargă este Bâlea Lac, la o altitudine de 2.039 m.
2×2 Race este un „ultra-sky marathon”. Spre deosebire de un maraton obișnuit, un ultra-sky maraton depășește de regulă distanța celor 42 de km, variînd între 45 – 47 de km. Cea mai importantă caracteristică a unei astfel de competiții este diferența de nivel care se măsoară cu ajutorul unor dispozitive GPS precis calibrate, menite să înregistreze în altitudine toate urcările și coborârile de pe traseu. În cazul 2×2 Race, diferența pozitivă de nivel – singura care se ia în calcul – este de 4.200 – 4.500 de m.
Ultra-maratoanele se desfășoară pe teren acccidentat, care variază de la poteci de pământ prin pădure, până la roci dure, calcaroase, marmure, șist cristalin, etc. Altitudinea la care se desfășoară concursurile de acest gen dictează și tipul de teren, el putând să difere de la pădure și goluri alpine la creste și stânci cu grad înalt de dificultate. La 2×2 Race se aleargă doar în gol alpin și în proporție de 80% pe stânci cu grad înalt de dificultate.

Încă 3 zile pentru înscrieri
La ediția din acest an, a cincea a evenimentului, și-au anunțat deja participarea 468 de concurenți la cele două categorii de concurs: cursa lungă, 2X2 de peste 40 de km și la cea scurtă, X2, de aproximativ 20 de km. Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță pentru toți participanții, anul acesta organizatorii au impus o limită de 500 de locuri. În acest moment mai sunt disponibile 32 (8 la 2X2 și 24 la X2). Termenul limită până la care se mai pot face înscrieri este duminică, 24 iulie, ora 24:00. Termenul e valabil si pentru cei care s-au inscris dar nu au achitat taxa. După data de 24 iulie, neachitarea taxei de înscriere atrage după sine pierderea locului la 2×2 race 2016! Înscrierile se pot face online, pe site-ul www.2x2race.com
“2X2 RACE” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Sportivă, organizată de ACS 2X2 Race și Agenția Grey Projects. Powered by: Inov8. Parteneri principali: Worwag, Clinica și Asociația de Podiatrie,. Cu sprijinul: Bâlea Turism SA, Club Sportiv Vertical Sport, Serviciul Salvamont Sibiu, Serviciul Salvamont Argeș, Primăria Cârțișoara, Ballan Sportswear, Centrul Aria Sport, Standing House, FAG Maps și compania Plast DNP.

Ultima oră

Comentariul meu