poziția oficială a conducerii aeroportului sibiu după incidentul împușcăturilor din terminalul de plecări

pirotehnisti sri aeroport sibiuIncidentul armat semnalat de către Ora de Sibiu, în urma căruia unui angajat de la Serviciul Român de Informații i s-a descărcat accidental pistolul din dotare vinerea trecută în terminalul de la Aeroportul din Sibiu, a fost confirmat într-un final de către conducerea instituției. Totul survine după ce site-ul nostru a făcut public acest incident.

Împușcătura auzită vineri în jurul orei 15.00 în terminalul de plecări – sosiri al Aeroportului Internațional Sibiu a fost confirmată într-un final și de către reprezentanții acestei instituții. După ce Ora de Sibiu a cerut încă de vineri un punct de vedere oficial despre acest incident, iar în primă fază reprezentanții Aeroportului au negat un astfel de incident și au pus totul pe seama tunurilor cu ajutorul cărora se sperie păsările ce se apropie de pista de decolări și aterizări, miercuri totul s-a schimbat.
Articolul publicat de Ora de Sibiu în care cei de la Serviciul Român de Informații au confirmat incidentul și faptul că unui angajat al acestei instituții care se afla în timpul serviciului la Aeroportul din Sibiu, i s-a descărcat accidental arma din dotare, i-a determinat pe cei de la Aeroportul Internațional Sibiu, să vină cu un alt punct de vedere oficial.
VEZI ȘI: FOCURI DE ARMĂ în Aeroportul Internațional Sibiu. ÎMPUȘCĂTURĂ auzită în terminalul de pasageri!
Mai exact aceștia confirmă faptul că a avut loc incidentul armat și precizează că activitățile aeroportului nu au fost afectate de această întâmplare nefericită.
”În cadrul aeroportului își desfășoară activitatea instituții ale statului, cu atribuții specifice unui aeroport internațional, al căror personal este dotat cu armament și muniție. Înca din faza de proiectare și execuție a terminalului au fost prevazute și construite, cu respectarea cerințelor legale de siguranță și protecție, două spații distincte cu destinația „camere de armament și muniție”, destinate pentru operațiunile specifice personalului  înarmat menționat. Ca urmare a interpelării dumneavoastră , Aeroportul a solicitat un punct de vedere din partea reprezentanților Serviciului Român de Informații, privind acest  eveniment. Drept urmare, putem confirma faptul că în data de 15.07.2016 a fost executat un foc accidental de către un angajat al acestei instituții. Precizăm faptul că acest eveniment nu a avut nici un fel de consecință asupra desfașurării în condiții de siguranță a activității operaționale a aeroportului, toate procesele de deservire a pasagerilor și operatorilor aerieni în ziua respectivă decurgând în mod obișnuit”, se arată într-un răspuns al RA Aeroportul Sibiu, remis către Ora de Sibiu.
Surse de încredere au precizat pentru Ora de Sibiu că cei de la SRI nu au informat conducerea Aeroportului Internațional Sibiu despre acest incident, decât după ce informațiile au apărut pe site-ul nostru.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. De inteles faptul ca SRI-ul e un fel de ‘stat in stat’! Nimic nou! Li se rupe lor ca aeroportul stie sau nu stie ce fac ei in spatii din vecinatatea cetatenilo!
    Data viitoare fac poligon in aeroport sau pe te-miri-unde, sa vada daca se prinde careva ….
    Vai de noi!