din ce în ce mai mulți sibieni se urcă la volan fără să aibă permis de conducere
Foto Arhivă

rutiera

Doi șoferi sibieni s-au uract la volan chiar dacă nu aveau acest drept. Niciunul nu avea carnet de conducere. Au fost depistați de polițiști în trafic, iar acum sunt cercetați.

În data de 19 iulie, în jurul orei 0220, polițiștii Biroului Rutier Sibiu, în urma activităților desfășurate în trafic, au depistat un bărbat (33 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu) care conducea autoturismul având acest drept suspendat. În continuare, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată (art. 335 alin. 2 cod penal).

În data de 19 iulie polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Mediaș s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat depistat în trafic conducea mașina fără a deține permis de conducere.
În fapt, în data de 30 iunie, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în orașul Copșa Mică. În momentul depistării în trafic, bărbatul nu a putut prezenta cartea de identitate și permisul de conducere, motivând că nu le are asupra sa. De asemenea, acesta a declarat verbal organelor de constatare că deține permis de conducere eliberat de către autoritățile italiene.
Având în vedere acest aspect, polițiștii rutieri au procedat la verificarea informației privind permisul de conducere, fiind constatat că acesta nu deține permis de conducere eliberat de către autoritățile italiene sau române.
În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (art. 335 alin. 1 cod penal).

Ultima oră

Comentariul meu