sibienii chemați să se implice în realizarea raportului de țară. ce trebuie să faci

tineri

Tineri din toată țara au ocazia să participe în cadrul unor evenimente de consultări din sfera dialogului structurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Ministerul Tineretului şi Sportului a creat o rețea de lucrători de tineret, denumită tineREȚEA, care organizează la nivel național o serie de evenimente de consultare. Scopul rețelei este de a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat.

Totodată își propune să formeze tinerii pentru a fi implicați în activități de tineret și voluntariat. La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza 4 activităţi din sfera consultării și a dialogului structurat și 1 activitate de formare în comunitățile în care sunt activi. Preconizăm astfel 168 de evenimente și 42 de cursuri în toată țara la care sunt așteptați aproximativ 3000 tineri.

sibienii chemați să se implice în realizarea raportului de țară. ce trebuie să faci

Rezultate discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Presedenției Olanda, Slovacia și Malta. Proiectul Dialog Structurat 2016 este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Prin activitățile propuse se urmăresc: creşterea numărului de tineri implicați în evenimente de consultare și formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare și dialog structurat, asigurarea unei reprezentativități geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat și activități de participare și învățare non-formală.

În județul Sibiu, cei 2 voluntari lucrători de tineret alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Sâmbeteanu Constantin și Șurubaru Ioana, vor pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean și vor învăța tinerii să se implice în activități de tineret și voluntariat.

Primul eveniment din sfera consultării este „Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate”, va avea loc în Sibiu, la data de 20 iulie, ora 16, la Centrul de Tineret AICI Sibiu, strada Nicolae Teclu nr. 41.
Înscrierile se fac prin completarea formularului de înscriere.

Activitățile fac parte din proiectele Lucrătorul de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

În Sibiu, cei 3 voluntari lucrători de tineret, Sava Flavius, Sâmbeteanu Constantin și Șurubaru Ioana, iar în Mediaș Barbu Antonela, alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, vor pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean și vor învăța tinerii să se implice în activități de tineret și voluntariat.

Evenimente incluse:
Consultare I – tinerii și comunitatea
Consultare II – prioritățile tinerilor pe sectorul de tineret
Consultare III – planurile de acțiune a Strategiei Naționale pentru tineret 2015 – 2020
Consultare IV – recomandările trio-ului Presedinției format din Olanda, Slovacia și Malta
Curs de formare la nivel local – învățarea experiențială și Participarea tinerilor

Calendar evenimente Sibiu, locație de desfășurare Centrul de Tineret AICI Sibiu:
Consultare I – 20 iulie
Consultare II – 8 august
Consultare III – 23 septembrie
Consultare IV – 12 octombrie
Curs de formare la nivel local – 10 – 14 august

Calendar evenimente Mediaș:
Consultare I – 15 iulie, la Casa Schuller
Consultare II – 12 august
Consultare III – 23 septembrie
Consultare IV – 12 octombrie
Curs de formare la nivel local – 10 – 14 august

Evenimente se vor organiza și în Rășinari, în cadrul Centrului de Tineret Rășinari, începând cu luna septembrie.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică