bridge

În perioada 14-17 iulie Sibiul găzduiește două competiții de bridge, o ramură sportivă mai puțin cunoscută în România, în special din cauza interzicerii lui în anii comunismului, dar care se află în plină dezvoltare.
Bridge este un sport al minții, cu influenţă pozitivă în formarea intelectului și caracterului tinerilor practicanţi. Este singurul sport din ramura Mind Sport Games care se bazează pe comunicare interpersonală.

Cum îi spune și numele (bridge, adică pod, punte) el facilitează analiza situaţiilor complexe, procesele decizionale şi abilităţile deosebite de comunicare. Practicarea bridge-ului ca ramură sportivă conduce la dezvoltarea competitivităţii, a fair-play-ului şi a spiritului de echipă.

Este cel de-al doilea an consecutiv în care Campionatul Național de Perechi Tineret se desfășoară la Sibiu, cu sprijinul ACS Logismart, al Federației Române de Bridge și al Primăriei Municipiului Sibiu.
ACS Logismart, clubul de bridge din Sibiu, este cunoscut pentru performanțele deosebite ale tinerilor șahiști pregătiți de marii maeștri internaționali Corina și Daniel Moldovan, care sunt și jucători de bridge și au realizat potențialul enorm de dezvoltare mentală, psihică și socială pe care îl reprezintă acest sport nobil. Secțiunea de bridge a clubului s-a mobilizat pentru organizarea evenimentelor sportive, pentru a promova practicarea bridge-ului și a pune bazele unei tradiții prin găzduirea anuală a concursurilor naţionale de bridge la Sibiu, în special a Campionatelor Naționale dedicate tineretului (juniori).

Organizatorii și-au propus, prin derularea pe Agenda Sportivă 2016 a proiectului Sibiu Bridge Connections, să promoveze bridge-ul competițional în rândul tinerilor, să încurajeze continuarea practicării acestui sport, oferindu-le facilități prin participarea la cantonamentele de pregătire organizate în bazele sportive ale Ministerului Tineretului și Sportului, la instruire aprofundată și oportunitatea de a fi selecționați în echipele reprezentative de juniori, participante la competiții naționale și internaționale.

Dorim să sporim interesul pentru bridge, să lărgim baza locală de selecţie prin atragerea de noi jucători tineri, pentru a-i iniţia şi perfecţiona în practicarea bridge-ului și să stimulăm participarea jucătorilor tineri la competiţiile Federației Române de Bridge, inclusiv la selecţiile pentru competiţiile europene de juniori.
Concursul de perechi Cupa Hermannstadt care se va desfășura de vineri până duminică se va bucura de participarea sportivilor seniori din întreaga țară, fiind cuprins în calendarul competițional al Federației Române de Bridge.

Ultima oră