mae zice ză nu plecați în turcia: ”cetățenii români sunt sfătuiți să își reprogrameze călătoriile respective"

armata turca”Având în vedere că, potrivit informațiilor disponibile, aeroporturile internaționale și alte căi de comunicații din Turcia sunt momentan blocate, cetățenii români care intenționează să se deplaseze spre orice destinații din Turcia în cursul zilelor următoare sunt sfătuiți să își reprogrameze călătoriile respective”, se arată într-un comunicat al MAE transmis AGERPRES.
În Turcia este în plină desfășurare de vineri naoptea o lovitură de stat condusă de o facțiune a armatei turce. Televiziunea este sub controlu puciștilor în timp ce președintele Erdogan a chemat populația în stradă printr-un mesaj transmis live pe Facebook.

https://www.youtube.com/watch?v=dTwVFVLGt1g
Armata susţine că a preluat controlul asupra ţării şi a instituit legea marţială. Numeroşi turci au început să se strângă în piaţa Taksim, din Istanbul.
Premierul Binali Yildirim a declarat vineri seara că o facţiune militară este implicată într-o lovitură de stat. Yildirim a îndemnat la calm şi a afirmat că forţele de securitate fac ceea ce este necesar pentru a rezolva situaţia. Şeful Statului Major şi mai mulţi politicieni au fost luaţi ostatici. Presa turcă anunţă că în jurul Parlamentului şi în zona palatului prezidenţial din Ankara se aud schimburi de focuri de armă, iar toate zborurile de pe aeroportul Ataturk din Istanbul au fost anulate.
Elicoptere militare au deschis asupra sediului serviciilor turce de informaţii şi au lansat două rachete asupra sediului televiziunii de stat TRT.

https://www.youtube.com/watch?v=DA9M-c5Su2k

Televiziunea, care nu mai transmite, era controlată de pucişti.

Ultima oră

Comentariul meu