video: camionul groazei a fost evacuat de pe promenada englezilor din nisa, scena carnagiului

nisa camionCamionul sub roțile căruia și-au pierdut viața 84 de persoane și au fost rănite peste 200, dintre care în jur de 50 sunt în stare gravă a fost evacuat de pe Promenada englezilor din Nisa.
Între timp, declarațiile oficialilor merg pe varianta atentatelor teroriste. Tunisianul  care a intrat în mulțime de ziua națională a Franței la Nisa, făcând cel puțin 84 de morți, este un “terorist având fără îndoială legături cu islamismul radical”, a declarat vineri prim-ministrul francez Manuel Valls, informează AFP, citat de Agerpress.
“Este un terorist având fără îndoială legături cu islamismul radical într-un fel sau altul… Da, este un act terorist și vom vedea cine sunt complicii”, a afirmat Valls la canalul de televiziune France 2.

YouTube video

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, de 31 de ani, care ‘era total necunoscut serviciilor de informații’, a fost identificat cu ajutorul amprentelor digitale, a precizat Molins. Atacatorul avea cetățenie tunisiană, era divorțat și avea copii, iar soția sa a fost reținută de autorități, a continuat procurorul.
El a precizat că, în atacul de pe Promenade des Anglais, 84 de persoane au fost ucise, printre care se află ’10 copii și adolescenți’. În total, 202 persoane au fost rănite, 52 dintre ele zbătându-se în acest moment între viață și moarte, a mai precizat François Molins.
Responsabilitatea atacului nu a fost revendicată, însă acesta poartă amprenta unei organizații teroriste, urmând ca ancheta să stabilească dacă Lahouaiej-Bouhlel a acționat singur sau a avut complici, a menționat procurorul.

Ultima oră

Comentariul meu