pui berze

Trei pui de barză ale căror părinți au murit se aflau în același pericol. Ei au fost găsiți într-un cuib din Joița, județul Giurgiu și salvați de pompierii de acolo. Unul dintre pui a avut nevoie de resuscitare. Cu toții sunt acum la Cristian, în grija celor de la Asociația ”Prietenii berzelor”

‘Anunțul a fost făcut prin 112 de un reprezentant al unei asociații de protecție a păsărilor și animalelor sălbatice că trei pui de barză dintr-un cuib situat pe un stâlp de electricitate în comuna Joița sunt abandonați de patru zile de către părinți.

Pentru salvarea acestora au intervenit o autospecială cu apă și spumă și un echipaj format din cinci subofițeri, dar am fost ajutați și de un echipaj de la societatea de distribuție a energiei electrice care a intervenit cu un utilaj cu nacelă pentru salvarea puilor de pe stâlp’, a declarat Cristian Virag, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu. El spune că locuitorii din zonă ar fi observat că puii de barză erau părăsiți de părinți de patru zile, deoarece ‘barza a fost găsită rănită, fiind lovită, probabil, de o mașină”.

‘Noi am fost anunțați de un grup de localnici din comuna Joița, județul Giurgiu, că trei pui de barză nu au mai fost vizitați de trei zile de părinți și aceștia, respectiv barza și masculul, au fost găsiți decedați, fiind loviți probabil de o mașină. Ajunși la fața locului am constatat că berzele decedate fuseseră aruncate de unii localnici undeva lângă drum, iar puii de barză au fost salvați în această după-amiază din cuib, unde rămăseseră singuri, cu sprijinul ISU Giurgiu’, a declarat Dragoș Măntoiu, directorul coordonator al Asociației Wilderneess Research and Conservation București,
El spune că operațiunea de salvare a fost ‘una dificilă pentru că doi dintre cei trei pui de barză au fost găsiți într-o stare gravă, având nevoie de resuscitare’.

Sursa www.agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu