reacția primăriei în scandalul mizeriei de pe aleea seviș. ce transmit oamenilor

aleea sevis gunoaie

Locatarii de pe Aleea Sevis se plâng de faptul că mizeria și gunoaiele invadează spațiul dintre blocuri. Sibienii fac răspunzătoare Primăria, dar instituția spune că ridicarea deșeurilor intră în atribuția altcuiva.

”Deșeurile menajere sunt ridicate de pe platformele de colectare din zona de blocuri, dar și de la case în baza contractelor încheiate între proprietari și operatorii de salubritate. Atât asociațiile de proprietari de la blocuri, cât și cetățenii care locuiesc la casă au obligația să încheie un contract pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere (HCL 210/2001, art. 2, litera f, h, i, j). Prin urmare, Primăria nu este parte a acestui contract, iar în cazurile în care cetățenii consideră că firma care asigură colectarea deșeurilor nu respectă prevederile contractuale, aceștia sunt îndreptățiți să tragă la răspundere firma.

În cazul celorlalte tipuri de deșeuri precum obiectele de mobilier, resturile de materiale rezultate din construcții sau resturi vegetale (care se observă în imaginile transmise de cetățeni), depozitarea acestora pe platformele de colectare a deșeurilor menajere, în zona acestora sau pe domeniul public în general nu este permisă. Pentru transportul tipurilor de deșeuri enumerate mai sus, cetățenii trebuie să apeleze contra cost la serviciile firmelor de salubritate, în funcție de operatorul cu care au încheiat contract. De asemenea, cetățenii pot transporta cu mijloace proprii molozul, resturile vegetale și resturile de materiale provenite din construcții la Depozitul ecologic de deșeuri menajere și industriale de la Cristian, depozit care deservește județul Sibiu.

Primăria Sibiu va transmite în următoarea perioadă o adresă asociațiilor de proprietari, reamintindu-le de obligațiile pe care le au. De asemenea, Poliția Locală va continua să aplice amenzi cetățenilor care nu înțeleg să respecte legislația locală.”, este răspunsul Primăriei Sibiu către cetățenii de pe Aleea Seviș.

Ultima oră

Comentariul meu