mohamed lahouiaej bouhlel, șoferul de camion care a aruncat nisa în haos și teroare era în divorț

camionulPoliția franceză l-a identificat pe autorul atentatului de la Nisa. De origine tunisiană,  era în proces de divorț și avea probleme cu familia lui din Tunisia, originară din Susa, unde în urmă cu un an au murit 38 de turiști într-un atentat pe plaja a două hoteluri. Acesta avea statut de rezident în Franța, cu drept de muncă și era șofer de camion.


Poliția interoghează familia presupusului terorist pentru a descoperi eventuali complici. Apartamentul acestuia este deasemenea cercetat minuțios în căutare de probe.
Camionul închiriat de Mohamed Lahouiaej Bouhlel trebuia returnat pe data de 13 iulie.
Vecinii bărbatului au declarat mediilor franceze că Mohamed Lahouiaej Bouhlel a început Ramadanul dar nu l-a încheiat, pentru că era o persoană căreia îi plăcea mult dansul și femeile. În urmă cu 15 zile, acesta a fost us sub control judiciar pentru o infracțiune rutieră, pentru că ar fi adormit la volan.

Căsătorit și tată a trei copii, Mohamed urma să divorțeze și se pare că avea probleme cu familia sa rămasă în Tunisia. Unul dintre vecinii săi din imobilul cu patru etaje de la Nisa spune despre el că nu avea aparența unei persoane religioase și îl vedea adesea îmbrăcat în pantaloni scurți. O familie numeroasă din același imobil afirmă despre Mohamed că niciodată nu răspundea la salut, iar o femeie mărturisește că-l privea cu neîncredere pentru că părea foarte interesat de cele două fete ale ei.

Potrivit postului France 2, examinarea imaginilor de pe camerele de supraveghere amplasate pe Promenade des Anglais relevă că nimeni nu a urcat sau coborât din respectivul camion.

Atacatorul închiriase camionul de la o companie din Saint Laurent du Var, o localitate din apropiere de Nisa. După ce a pătruns cu vehiculul în mulțimea ce asista la spectacolul de artificii prilejuit de Ziua Națională a Franței, el a rulat în continuare câțiva kilometri de-a lungul arterei Promenade des Anglais, fiind în final ucis de poliție cu focuri de armă.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu