atenție imagini șocante - atentat terorist în franța. numărul morților a urcat la 84 de morți și peste 150 de oameni sunt răniți (update)

mortiTeroare din nou pe tărâm francez. De data aceasta teroriștii au lovit pe Riviera Franceză în Nisa. Un camion a intrat în plin în mulțimea care aștepta focul de artificii de Ziua Națională a Franței în piața Massena.

UPDATE – Oficial 84 de morți

Numărul persoanelor decedate în atentatul comis cu un camion la Nisa a ajuns la 84, în timp ce 18 se află în stare critică, a anunțat vineri dimineața ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de EFE. Numărul persoanelor decedate în atentatul comis cu un camion la Nisa a ajuns la 84, în timp ce 18 se află în stare critică, a anunțat vineri dimineața ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de EFE. Sunt peste 150 de răniți. Jean-Marc Leclerc, directorul adjunct al poliţiei de frontieră a oraşului Nisa, se numără printre victimele atentatului care a avut loc în acest oraş de Ziua Naţională a Franţei, potrivit unor informaţii difuzate de Le Figaro.

Doi cetăţeni români răniţi sunt îngrijiţi în spitalele din Nisa, a declarat vineri la Digi24 ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu. Ministrul nu a putut oferi mai multe detalii, el precizând că este vorba de doi români care trăiesc în Franţa.

Update – Le Figaro anunță ”cel puțin 73 de morți” (ORA 1.58)

„Cel puțin 73 de persoane” și-au pierdut viața joi seară într-un atentat la Nisa, mare oraș din sudul Franței, după ce un camion a lovit pe o distanță de doi kilometri mulțimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei, scrie Le Figaro.camion

Știrea inițială
Clipe de groază și teroare la Nisa. Orașul aflat pe Coasta de Azur a fost joi seară ținta unui atac terorist. O mașină capcană a intrat în mulțimea care aștepta să vadă focul de artificii de Ziua Națională a Franței, joi seară în jurul orei 23.30 (ora locală). Primarul orașului, Christian Estrosi, a scris pe contul său de Twitter că sunt zeci de victime. În jurul orelor 23.20 (vineri, 00.20, ora României) un important perimetru de securitate a fost instalat în apropierea locului tragediei, în jurul pieței Massena. Se pare că șoferul camionului a fost ucis. camion 2Mărturiile și imaginile apărute pe internet sunt șocante. ”Este oroare absolută, indescriptibilă. Șoseaua, trotoarele, în dreptul Palatului Mării, sunt pline de cadabre. Sunt corpuri peste tot. Sunt evacuați oamenii care se mai află acolo și care plâng, sunt sub șoc”.
Camionul era unul frigorific și martorii spun că a intrat în mulțime cu 60-70 de km la oră, anunta digi24.ro.
Faleza unde s-a petrecut carnajul este unul dintre locurile tradiționale unde se adună locuitorii și turiștii din Nisa. Ca în fiecare an, în seara de 14 iulie mii de persoane veniseră să asiste la focul de artificii și să mănânce o înghețată într-unul din multele restaurante de pe bulevard sau pur și simplu veniseră să se distreze pe plajă. Focul de artificii tocmai se terminase când primii martori ai dramei au observat camionul.

Conform ultimelor estimări (ora 1:23) se pare că cel puțin 60 de persoane au murit și mai mult de 100 au fost rănite de camionul care a intrat în mulțimea de mii de oameni de la Nisa.
https://youtu.be/eCrhXArKE24
https://youtu.be/0TjD2hhKMBY
Prezent la fața locului pentru focurile de artificii, un corespondent al AFP a văzut un camion alb care a intrat în plină viteză în mulțime, provocând un moment de panică. „A fost haosul absolut” în aceste locuri situate în centrul turistic al marelui oraș de pe Coasta de Azur, a descris el.
„Am văzut oameni răniți și cioburi zburând peste tot”, a mai povestit el, adăugând că a auzit „oameni țipând”. „Mi-am acoperit fața din cauza cioburilor care zburau”, a precizat el.
Camionul „a lovit mulțimea pe o lungă distanță, de-a lungul Promenade des Anglais, ceea ce explică bilanțul extrem de grav”, a precizat subprefectul. „Au fost schimburi de focuri, iar șoferul a fost împușcat”, a menționat el.
https://youtu.be/CoU0aeM5iSM
Urmăriți mai jos imagini live din Franța!
https://youtu.be/uX9ortPjJMs
https://youtu.be/63rGcEbCuTM

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Doamne Dumnezeule! Este infiorator ce se intampla!
    Avem nevoie de informare dar nu mai postati asemenea videoclipuri pe internet!!!