video - scandalul saltelelor de la spitalul județean sibiu. chicea recunoaște: ”sunt multe care arată rău în spital!

chicea

Scandalul saltelelor pătate din secția de Ortopedie a Spitalului Județean Sibiu l-a făcut pe directorul medical al instituției, Radu Chicea, să recunoască faptul că multe dintre saltelele pe care stau pacienții arată la fel de rău.

”Probabil că destul de multe sunt pătate, dar asta nu înseamnă că sunt murdare. Probabil că destul de multe arată așa. Nu pot să spun un număr. Sunt și saltele mai urâte, și unele mai frumoase”, a declarat Radu Chicea în cadrul unei conferințe de presă organizată la Consiliul Județean Sibiu, transmisă în direct pe www.oradesibiu.ro.
Același director însă ține să întărească faptul, repetând de mai multe ori, că între pacienți și acele saltele ”intervin” alte straturi. ”Peste saltele se pune o husă impermeabilă, apoi o aleză ce se schimbă la fiecare pacient. Este adevărat că nu avem un cazarnament nou în spital”, recunoaște Chicea.
Faptul că saltelele arată deplorabil are și o explicație: ”Acele saltele fotografiate sunt din salonul septic al secției de ortopedie. La un anumit interval de timp întreg salonul este spălat și dezinfectat. Dezinfectantele folosite pătează, din această cauză saltelele sunt pătate. Nu sunt murdare, și nu înseamnă că pacienții pot să facă o infecție nozocomială”, ține să lămurească Radu Chicea.
Se pare însă că pentru niște saltele curate în Spitalul Județean Sibiu este nevoie de o strategie. ”Până acum conducerea Consiliului Județean a avut o strategie de modernizare a unor secții din Spital. Aici cazarnamentul este nou. Pentru restul, trebuie să vedem ce hotărăște conducerea Consiliului. Dacă se va dori schimbarea mobilierului și a cazarnamentului, facem achiziție publică și în trei luni avem paturi noi, saltele noi…este vorba de strategie aici”, spune Chicea.
Până la saltele noi, măcar husele impermeabile cu care acestea se îmbracă vor fi schimbate. ”În cursul zilei de astăzi (joi,14 iulie) vor fi livrate Spitalului Judeţean huse impermeabile, cu fermoar, pentru saltea spital de care vor beneficia cu prioritate saloanele Secţiei Ortopedie, (huse care se încadrează în categoria obiectelor de inventar, pentru care Spitalul Judeţean dispunea de fondurile necesare)”, a dat asigurări Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Vedeți mai jos toate declarațiile date joi de Daniela Cîmpean și Radu Chicea!

Partea a II-a

Ultima oră

Comentariul meu