Liber la înscrieri pentru concursul internațional de videomapping Lighting Sibiu 2016

video mapingAflat la cea de-a doua ediție, concursul internațional de videomapping Lighting Sibiu este acum deschis amatorilor și artiștilor profesioniști din întreaga lume. Cele mai bune echipe vor fi invitate la Sibiu, iar cea mai bună lucrare va primi un premiu în euro.

Lucrările pot fi trimise până cel târziu în 14 august. Proiecțiile vor avea loc în 9 septembrie 2016 în Piața Mare din Sibiu. Accesul la proiecții va fi gratuit și deschis publicului larg.
După o primă ediție experimentală, anul acesta Lighting Sibiu va fi o competiție deschisă tuturor. Pentru a participa la concurs, artiștii trebuie să trimită un clip audio-video ce urmează ghidajele tehnice oferite de organizator până în 14 august 2016.

Videomapping-ul ca și componentă culturală
Proiecțiile cartate (videomapping) sunt spectacole de lumină ce îmbină arhitectura, grafica digitală și sunetul. Folosind videoproiectoare puternice și software specializat, lucrările artiștilor sunt mulate pe decorul fațadelor. Iar centrul vechi al Sibiu abundă de clădiri baroce cu detalii apetisante. Astfel, în mod firesc, în ultimii ani au apărut și la Sibiu astfel de manifestări artistice.
Ligthing Sibiu adună o serie de astfel de lucrări de la artiști internaționali și le prezintă într-un spectacol public cu acces gratuit. De asemenea, încă de la prima ediție, organizatorii au pus accent pe schimbul cultural, invitând artiști din România și din afară să viziteze Sibiul, să se cunoască și să schimbe idei într-un cadru relaxat.

Masters of Colour, tema acestei ediții
Tema din acest an este Masters of Colour (Maeștri ai culorilor). La interior, Muzeul Brukenthal găzduiește picturi ale marilor maeștri români și europeni. În 9 septembrie 2016, Muzeul se va îmbrăca în culoare și pe dinafară, purtând opere ale maeștrilor digitali contemporani.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu